3-daagse Workshop Udu maken

Wat gaan we doen

"Sacred Womb Instrument"
een 3-daagse workshop udu maken voor vrouwen

Al trommelend op een Udu, de hartenklop van de baarmoeder, daal ik af naar binnen. Zak ik in mijn baarmoeder. Een dieper en dieper thuiskomen.

Een Udu is van oorsprong een Nigeriaanse waterkruik van klei, door toeval werd er ontdekt dat door een gat in de buik van de kruik er de prachtigste klanken konden worden gecreëerd. Geluiden die doen denken aan wat je hoort in de baarmoeder. Niet voor niks ook wel ‘a sacred womb instrument’ genoemd en in Nigeria veelal door vrouwen gebruikt bij ceremonies.
Het maken van een udu verbindt je met je eigen baarmoeder, met geboortekracht, met creatiekracht en mogelijk ook met generaties aan pijn die daar ligt opgeslagen.
Het maken van je eigen udu geeft je de mogelijkheid om de creatiekracht van jouw baarmoeder terug toe te eigenen. Steeds dieper in verbinding met haar te gaan.
Het is een proces van drie dagen. De eerste dag zullen we de basis leggen, het aller allereerste begin waaruit ze is ontstaan. Spiraalsgewijs bouwen we haar vervolgens op, laag voor laag, cirkel voor cirkel. Jouw unieke udu. Na een nacht drogen gaan we ons nog verder met haar verbinden en polijsten. Een meditatief werkje wat je nog dieper naar binnen laat gaan. En dan mag ze drogen en zal ik haar bakken.
Na ongeveer een maand komen we opnieuw samen, we ontvangen haar, we verbinden onze intenties, we overgieten haar evt. met sulfaten en brengen haar in het vuur. De kracht van het vuur om werkelijk alles te transformeren en waar het vuur van vader zon samenkomt in de baarmoeder zou zomaar bevruchting kunnen plaatsvinden.....
Aan het eind van deze ceremoniële dag is je udu klaar om met je mee te gaan. Haar klank te laten horen en je te laten herinneren.

Praktisch

Deze workshop is speciaal voor vrouwen
Data en tijd: 21 mei van 10.00 tot 16.30 uur,
22 mei van 10.00 tot 15.30 uur en
19 juni van 10.00 tot ongeveer 18.00 uur
Begeleiding : Vera Spiero
Investering: 285 euro (incl. alle materialen, koffie, thee en wat lekkers)
Lunches zijn op basis van potluck
Locatie: Op 21 en 22 mei in De Verbindende Factor in Nuenen (een paar honderd meter buiten Eindhoven)
Op 19 juni bij De Dertiende Maan in Esbeek (omgeving Hilvarenbeek)

(data zijn enigszins onder voorbehoud ivm het coronavirus, meld je ook gerust aan als je op de hoogte wilt blijven, maar nog niet zeker bent betreft deelname)

Georganiseerd door


Vera Spiero

Mijn cursussen