Leporello art - Innerlijk landschap

Wat gaan we doen

Ooit ergens in voorbije tijd was er een eerste trilling, een trilling die iets in beweging zette, wat opnieuw iets in beweging zette, en een eindeloos nieuw teweeg bracht.
Het universum opgebouwd uit trilling, de aarde haar trilling. Iedere grondstof z’n eigen trilling, en door met deze aarde pigmenten te werken ontstaat er weer iets nieuws. Een nieuwe eerste trilling, die iets in beweging zet, tot een eindeloos nieuw.
Het creatieproces als een continu doorgaande beweging van het oude loslaten en iets nieuws laten ontstaan.

We bewegen ons deze dag kunstzinnig door ons innerlijke landschap. We werken met pure aardepigmenten wat je terugbrengt naar jouw bron, de bron van de aarde of misschien wel de bron van het universum. Het is een schilderen met pigmenten en parafine in licht en donker, tegenstellingen en verbindingen. Laag over laag en ook weer weghalend. Het is een continue doorgaande weg van ontstaan en vergankelijkheid.
Het innerlijke landschap wat oneindig doorgaat. Wat geen moment vastligt.
Het zou ook zomaar kunnen dat wat je deze dag creëert, nog lang niet af is, maar simpelweg het begin van iets nieuws.

We werken deze dag in de vorm van een leporello, dit is een harmonicaboekje, wat eigenlijk eindeloos door zou kunnen gaan. Het begin zou ook het einde kunnen zijn, en alle losse pagina’s samen vormen ook weer een geheel.

Deze dag zowel los als in combinatie met de workshop ‘Spelen met pigmenten’ te volgen. In de workshop ‘spelen met pigmenten’ gaan we vooral op onderzoek in verschillende mogelijkheden in het werken met pigmenten. Het is speels en ontdekkend. De technieken die je met ‘spelen met pigmenten’ krijgt aangereikt kunnen een aanvulling zijn in het maken van je eigen leporello, het werkt verdiepend in het in beeld brengen van het innerlijk landschap.

Praktisch
Datum 7 augustus
Tijd van 10.00 tot ongeveer 16.30 uur
Locatie: De Verbindende Factor
Begeleiding: Vera Spiero
Deelnameprijs: €99,- incl. alle materialen, koffie, thee, lekkers en een overheerlijke lunch
Tweedaagse samen met de workshop spelen met pigmenten is €175,-

Betreft het coronavirus: Het atelier waar we werken is groot. Iedereen heeft een eigen tafel om aan te werken. Tussen de tafels zit ruim voldoende afstand.
Ik reken geen annuleringskosten wanneer je je lastminute moet afmelden omdat je niet helemaal fit voelt.

Georganiseerd door


Vera Spiero

Mijn cursussen