Bierbrouwen voor beginners

Wat gaan we doen

Bier komt van Venus

Huh? Je dacht toch; vrouwen komen van Venus? Dat klopt. Maar bier ook, want vroeger maakte de vrouwen het bier! Bij ons komt bier ook van Venus, of je man of vrouw bent maakt niet meer uit. In onze workshop vertellen we graag hoe wij dat doen.

Van water naar bier, een interessant proces. Hoe werkt dat precies? Daar heb je toch een waanzinnige installatie voor nodig?
Dat klopt, als je supermarkten wilt gaan bevoorraden. Genieten van je eigen gebrouwen bier op een warme zonnige dag? Daar heb je niet veel voor nodig. Wij leren je hoe het ook kan!

Geen grote groepen. Maar gewoon, jij & vrienden of familie. Van 2-5 personen. Zodat er alle ruimte is voor vragen en je ook daadwerkelijk kan zeggen: dit hebben wij samen gemaakt. Kan dat ook in Corona tijd? Jazeker, onze ruimte is meer dan groot genoeg.

Voor wie dacht dat je bier na het brouwen af is, heeft het mis. Het brouwsel loopt nu eenmaal niet uit zichzelf het flesje in. Hier gaan jullie je eigen bier maken. Zoals gezegd willen wij dit jou leren op de manier zodat je het thuis, zonder al te veel kosten te maken, ook aan de slag zou kunnen. Van te voren bespreken we welke bieren jullie kunnen brouwen. Wordt het een Blond, Dubbel of toch misschien een hoppig bier? We vertellen over de herkomst, grondstoffen, het proces en natuurlijk het resultaat. Je gaat tussendoor uiteraard wat van onze andere gebrouwen bier proeven en een hapje kan daar niet bij ontbreken. De lunch? Daar zorgen wij voor. Het belangrijkste? Genieten!

Na de eerste dag zit het brouwsel in het vat. Hier mag het lekker gisten en op smaak komen. Daarna? Daarna moet het de fles in. Dat brengt ons op het volgende gedeelte. Na drie weken komen we ( optioneel ) weer samen en komen jullie het gebottelde bier ophalen. Iedereen neemt een sixpack van het gebrouwen bier mee naar huis! Proost!

Kosten €65,- pp
Kort samengevat krijg je hier voor;

  • Je eigen gekozen bier brouwen. Dit neemt 5-6 uur in beslag
  • Koffie / thee / fris
  • Lunch
  • Uitleg over het proces en materialen
  • Historie van het brouwen
  • Uiteraard: bier proeven!
  • Bottelen
    3 weken laten ongeveer kan het bier worden opgehaald.

Optioneel bij te boeken:
Bbq naderhand van de brouwdag met zelf gemarineerd vlees, salade, brood en saus. Incl. Non alcoholische drankjes. € 25,- pp
• exclusief alcoholische drankjes bij het eten. Schappelijke prijs van €1,- per consumptie.

Woensdagen, zaterdagen en zondagen te boeken.

Neem even contact met ons op. Een heerlijk relaxt uitje voor tijdens de zomer / zomervakantie / nazomer .

Aanvang op de brouwdag is 9.30-10.00uur. Rond 15.00 - 16.00 zit het wort in het vat.

Waar en wanneer

Start Op afspraak
Locatie Nader te bepalen

Wekelijks op woensdag, zaterdag of zondag

  Er zijn nog 6 vrije plaatsen.

Georganiseerd door


Jessica venus
Venus bier

Mijn cursussen