Gitaarworkshop Ruben Hoeke

Wat gaan we doen

Gitaarworkshop Ruben Hoeke

Sinds 2008 geeft Ruben Hoeke diverse workshops voor beginnende en gevorderde gitaristen. De tiendelige workshop, afgesloten met een of meer spetterende Rock 'n Roll presentaties voor publiek, zal alle facetten van het gitaarspelen omvatten zoals: basiskennis, akkoordenleer, techniek, timing, blues, rock, pop, soul, klassiek, swing, improvisatie en vooral; samenspel, ritmiek en 'feeling'.

Ruben Hoeke begon op zijn veertiende met gitaarspelen en heeft sindsdien met vele nationale en internationale muzikanten samengewerkt. In 2008 wordt hij door Nederlandse muzikant collega's verkozen tot 'Nederlands Beste Gitarist'. In maart 2014 kiezen lezers van het toonaangevende blad 'De Gitarist' Ruben als 'Beste Blues -en Rock Gitarist Benelux'. Noten lezen kan hij niet. Volgens hem is dat ook geen voorwaarde om muziek te kunnen maken. Aan de hand van voorspelen, uitleggen en een voor iedereen begrijpbaar boek zal Ruben de cursisten klaarstomen voor de presentatie(s). Het doel is simpel: in korte tijd zo goed mogelijk gitaar leren spelen. Na 10 workshops volgt die extra zet: Het podium op. "De optredens zijn ontzettend leuk. Daar komt alles samen. Je ziet de mensen van tevoren steeds zenuwachtiger worden, maar als ze er eenmaal staan, gaat het dak er af! Het gaat om de ervaring en vooral het plezier wat je er aan kan beleven. De energie en kick van het optreden is bijzonder. Sommigen zie je gewoon licht geven en bijna opstijgen van geluk!

Gitaar spelen is voor mij net als praten. Of het nou Rock, Blues, Gypsy, Soul, Boogie, R&B of Popmuziek is, muziek blijft toch een manier van communiceren. Echter, zodra ik met noten lezen begon, ging voor mij het plezier van het spelen er direct af. Jezelf blijven ontwikkelen door te kijken, goed te luisteren, dingen zelf uitzoeken, proberen en risico's nemen, bleek voor mij de manier. Een noot zegt soms meer dan 1000. Luister maar eens naar BB King. En zelfs die ene noot heeft een basis, een oorsprong en daar zal ik veel aandacht aan besteden. De kunst is het laten ontstaan van een fundament. Leren doseren, dynamisch spelen, je horizon verbreden. En dan als finale optreden voor een volle zaal met een vette rockband!'

De workshop is geschikt voor alle leeftijden en niveaus. Er is voor een ieder wat te leren. De workshops worden opgedeeld in twee of drie groepen, te weten 1 of 2 beginnersgroep(en) en 1 gevorderden groep. Tijdens de lessen wordt er gespeeld op een akoestische gitaar. De presentatie is op elektrisch versterkte gitaar.

Tijdens de presentatie(s) worden de cursisten door Ruben's band ondersteund.

Beginners niveau 1: geen tot weinig (akkoorden) kennis.

Beginners niveau 2: alle open basisakkoorden (majeur, mineur, septiem) beheersen.

Gevorderd niveau: alle open basisakkoorden (majeur, mineur, septiem), barre-akkoorden, soleren, zelfstandig liedjes kunnen uitzoeken.

Kosten: 10 workshops + presentatie(s): €195,-

Alle data voor de workshops in 2014 zijn op www.rubenhoeke.com terug te vinden onder het kopje 'AGENDA'.

Ben jij gemotiveerd om te leren? Meld je dan hier aan voor de 2014 najaar workshops die van start gaan in Edam en Wormerveer!

Waar en wanneer

Start Op afspraak
Locatie Edam & Wormerveer

Vanaf 15 september elke maandagavond in de Harmonie - Edam.

Vanaf 16 september elke dinsdagavond in Jottem - Wormerveer.

  Er zijn nog 50 vrije plaatsen.

Georganiseerd door


Ruben Hoeke
Ruben Hoeke

Mijn cursussen