Overtuigend beleid schrijven

Wat gaan we doen

Wil je lezers overtuigen met een aantrekkelijke beleidstekst? In deze online training Overtuigend beleid schrijven leer je om in 5 stappen van idee naar een volledig gecorrigeerde tekst te komen. Je krijgt grip op je schrijfproces én je leert om aantrekkelijk en overtuigend te formuleren.

Uitgangspunt van deze praktische schrijftraining is dat je schematisch en planmatig gaat denken en schrijven. Dit combineer je met een goede tekstopbouw, formulering en een overtuigende argumentatie. Zo maak je jouw adviezen begrijpelijk, aanvaardbaar en aantrekkelijk!

Na afloop van deze training:

 • schrijf je gericht voor jouw lezers;
 • weet je hoe je het doel, de centrale vraag en je kernboodschap benadrukt;
 • zet je structuurmiddelen in;
 • formuleer je begrijpelijk en correct;
 • houd je de aandacht van je lezers makkelijker vast;
 • kun je argumenten en overtuigende adviezen begrijpelijk verwoorden;
 • kun je aan de hand van een schema planmatig denken en handelen om snel tot een goede tekst te komen;
 • kun je op dezelfde manier snel andermans tekst herschrijven;
 • onderhoud je je schrijfvaardigheid;
 • heb je de trainingsthema's toegepast in verschillende opdrachten en oefeningen.

Hoe doe je mee?
Je hebt nodig:

 • een laptop of pc met een webcam en een microfoon;
 • hierop een recente versie van Chrome of Firefox als browser;
 • een goede internetverbinding.

Je krijgt van ons toegang tot een veilige virtual classroom die hoort bij deze training.

Virtual classroom
De training Overtuigend beleid schrijven van train2work bestaat uit 2 online bijeenkomsten in een virtual classroom. Je ontmoet de trainer en de andere deelnemers in deze online omgeving. Je kunt elkaar zien en horen.

De trainer zorgt voor een afwisselende bijeenkomst. Je kunt samen de theorie te bespreken, kennis en ervaringen delen, oefenen, feedback geven en ontvangen, experimenteren en persoonlijke e-coaching krijgen. Je pauzeert na ieder lesuur 10 minuten.

C'est le ton qui fait la musique
We verrassen je door muziek als inspiratiebron te gebruiken.

Je leerwensen
Je kunt voorafgaand aan de training aangeven welke knelpunten je ervaart bij het schrijven van een beleidstekst en welke onderwerpen je aan de orde wilt laten komen. Hierdoor krijgt onze trainer een duidelijk beeld van je leerwensen, die zij in het lesprogramma meeneemt.

Huiswerk
In verband met een huiswerkopdracht zitten er ongeveer 10 dagen tussen de eerste en de tweede lesdag. Je totale studiebelasting is 3 dagen. Die breid je uit door in de tussenliggende periode met de lesstof te oefenen. Je ervaringen (en knelpunten) kun je dan op de volgende lesdag aan de trainer voorleggen.

Kleine groep, alle aandacht
De groep bestaat uit maximaal 10 deelnemers, er is dus genoeg ruimte om al je vragen te stellen. Heb je vragen en voorbeelden vanuit je eigen werkpraktijk? Zet die voorbeelden klaar op het apparaat dat je voor de verbinding gaat gebruiken. Je krijgt een deskundig antwoord én een praktisch werkadvies.

Planning
Bekijk de actuele planning op de website van train2work.

Deze training Overtuigend beleid schrijven duurt 2 dagen en kost 783,- exclusief btw.

Dit krijg je erbij:
✓lesmaterialen
✓digitaal certificaat van deelname
✓100% tevredenheidsgarantie. Ben je niet tevreden over het resultaat van je training? Volg dan deze training binnen 6 maanden gratis opnieuw.

Waar en wanneer

Start Op afspraak
Locatie Fluwelen Burgwal, Den Haag

De training vindt plaats in een virtual classroom. Je ontmoet de trainer en de andere deelnemers in deze online omgeving. Heb je vragen of wil je liever een teamtraining? Bel of mail ons voor een gezonde leeroplossing. Bekijk de actuele planning op de website van train2work.

  Er zijn nog 10 vrije plaatsen.

Georganiseerd door


train2work

Mijn cursussen