Workshop glaskralen maken
10 van 10
Op basis van 1 beoordeling.

Workshop glaskralen maken

Wat gaan we doen

In slechts een middag maak je kennis met de fascinerende wereld van glas. Doordat je zelf een glaskraal maakt, krijg je inzicht in de werking van het materiaal. Je ontdekt hoeveel aandacht en zorg in een glaskraal zit en waardeert zo des te meer elk uniek product. Je zou er zo maar aan verslingerd kunnen raken!

De twee branders waarmee we werken zijn een Conkinect Hothead (propaan-brander) en een snelle Nortel Minor Bench (zuurstof/propaan-brander). Uiteraard mag je beide branders proberen en/of afwisselen.

De workshop begint met een beetje theorie. Ik vertel je hoe je een glaskraal maakt en laat dat ook zien. Daarna ga zelf je aan de slag. Tijdens het branden krijg je mijn volledige aandacht. Zo leer je hoe je mooie kralen maakt en vooral: hoe je dit veilig doet.

Eerst leer je de zogenaamde basiskraal te maken. Vervolgens ga je aan de slag met enkele eenvoudige technieken, waaronder het maken van een stringer (een glasdraad). Daarmee kun je eenvoudige decoratie aanbrengen op de kraal, zoals stippen. Blijk je deze technieken snel onder de knie te hebben, dan gaan we natuurlijk direct een stap verder! Je voegt bijvoorbeeld frit toe (glassplinters). We maken het zo moeilijk en leuk als jij dat wilt.

Aan het eind van de workshop verwerk ik de glaskralen die jijzelf hebt gemaakt in een kleinood dat je mee kunt nemen naar huis als persoonlijk aandenken.

De workshop 'Glaskralen maken' duurt 2,5 tot 3 uur en kun je alleen of met z'n tweeen tegelijk volgen. De kosten bedragen € 45,- p.p. Het verbruik van glas, brander en gereedschap zit natuurlijk in de cursusprijs begrepen, evenals een glaasje frisdrank, kopje koffie of thee met wat lekkers erbij.

Waar en wanneer

Start Op afspraak
Locatie Westerdreef 74, Nieuw-Vennep

Voor het boeken van de workshop kun via mijn website of email contact opnemen om samen een middag te plannen.

  Er zijn nog 2 vrije plaatsen.

Georganiseerd door


Glasatelier Karin Brouwer
Over mij

Mijn cursussen

Beoordelingen


10 van 10
Conny,

erg leuk om te doen. Het is nog een heel karwei om de kralen goed rond te krijgen. Wordt door Karin goed uitgelegd en er is een middag voor nodig wil je het allemaal goed wilt leren, voor zover dat kan in een middag.