Vachtvilten in een landelijke omgeving

Wat gaan we doen

Er is weer volop verse wol om prachtige kleden of kussens te vilten!

Wil je ook zo'n prachtig design kleed voor je open haard of in je (tuin) stoel? Kom dan een dagje vachtvilten in onze prachtige landelijke tuin.

De workshops vachtvilten zijn een enorm succes; in slechts 1 dag leer je de basistechniek van het oeroude ambacht. We werken met kleine groepjes zodat er volop aandacht is voor de individuele werkstukken. Bij het vachtvilten gaan we de vers geschoren schapenvacht niet eerst kammen en kaarden om dan te vilten, maar we gaan direct de scheerzijde vervilten met een wollen ''topping'''. Zo blijven de prachtige lokken en krullen in tact.

Vilten is een ambachtelijk proces, diervriendelijk en ecologisch. Vilten gebeurt met heet water en groene zeep en heel veel wrijving. Hierdoor ontstaat een prachtig kleed waarbij de dieren niet geschaad worden. De schapen lopen nog heerlijk op de heide!

Aan het einde van de dag ga je naar huis met een prachtig handgemaakt kleed dat je kunt gebruiken als vloer- of wandkleed en dat prachtig staat in een landelijk of juist industrieel interieur. Omdat de onderkant ook van wol is, is het een behaaglijk kleed voor op de bank of tuinstoel. Je kunt er heerlijk op of onder liggen.

Georganiseerd door


Mooimiek
Welkom in de creatieve speeltuin

Mijn cursussen