Weekend adem & stem

Wat gaan we doen

Misschien wil jij wel je adem onder controle krijgen, zorgen dat hij precies doet wat jij wilt? Dat zou mooi zijn. Het is alleen jammer dat de adem gauw iets anders gaat doen als jij even niet oplet. Kun jij die eigenwijze adem misschien leren kennen? Zou je die adem kunnen verleiden om te zingen? Dat kan hoor! En het kost veel minder moeite en geeft veel meer plezier.
Een weekend over 'op adem komen' en tot klinken komen. Hoe klink je vanzelf? Hoe laat je de klank uit de adem ontstaan? We hoeven maar aan een klinker te denken en de adem volgt ons al. Maar geven we de adem wel vrij? Of zing je alle klanken met dezelfde ademtechniek? Jammer! Soms voel je je meer een A dan een O of meer een É dan een EU. Elke klinker vertelt ons hoe we ons voelen en als we de klanken gewoon laten komen, dan horen we hoe we zelf klinken. Kom meeklinken!

We werken met de volgende thema's:

ruimte innemen
contact maken
leren vertrouwen op je adem
luisteren
ademvocaalruimten

Voor iedereen die wil ervaren hoe het is om zijn adem meer vrij te laten, te zingen met zijn hele lijf, te genieten van (zijn eigen) klank en die zich wil laten inspireren door het zingen met anderen.
De les- CD 'adem- en klankmeditaties' vormt een goede voorbereiding op het weekend.

Borg Diem Groeneveld is de docent dit weekend. Hij is werkzaam als ademtherapeut en stemtherapeut en geeft ook een opleidng voor ademtherapie en stemtherapie.