Bewust Communiceren

Wat gaan we doen

Zonder dat wij het doorhebben communiceren wij via ons onderbewustzijn. Terwijl wij denken dat we bewust communiceren, zorgt ons onderbewustzijn regelmatig voor misverstanden, zowel naar onszelf als naar anderen.

Communiceren naar onszelf:

Bewust geven we een opdracht, maar ons onderbewustzijn lijkt hier averechts op te werken. Dit komt omdat we onvoldoende begrijpen hoe ons onderbewustzijn werkt. Woorden zoals niet of geen worden in ons onderbewustzijn niet ontvangen. Hierdoor krijgt de zin "Je mag daar niet inkijken", voor ons extra aantrekkingskracht om er juist wel in te kijken.

Stel dat iemand tegen ons zegt, dat je niet aan een witte ijsbeer mag denken? Op zo'n moment kun je niet anders dan aan die witte ijsbeer denken. Dit komt omdat ons onderbewustzijn vooral in beelden denkt.

Communiceren naar anderen:

Ondanks onze goede bedoelingen lukt het soms niet om een boodschap naar een ander vriendelijk en duidelijk over te laten komen. Ook hier zit ons onderbewustzijn ons regelmatig in de weg, waardoor onze lichaamstaal soms totaal iets anders uitdraagt dan wat we zouden willen. Denk maar eens aan een onbewust gesloten houding (armen en/of benen over elkaar), die bij de ander een negatieve boodschap kan afgeven. Onze non-verbale communicatie heeft maar liefst meer dan 70% invloed op de boodschap die we willen afgeven.

Doelgroep:

Mensen die zich meer bewust willen worden van hun houding en wijze van communiceren.

Coaching door NLP coach, duur 1 dag

Waar en wanneer

Start Op afspraak
Locatie Sijzenbaanplein 14, 7411 HL Deventer

Vanaf 160,00 pp
Inclusief lunch en drankjes.

  Er zijn nog 15 vrije plaatsen.

Georganiseerd door


Mieke Krottje
Gepassioneerd

Mijn cursussen