Writing Poetry/ Gedichten schrijven

Wat gaan we doen

Tijdens deze cursus zal ik de schrijver inzicht geven wat creatief schrijven is en de verschillende vormen ervan behandelen. D.m.v educatieve, culturele, creatieve activiteiten en schrijf/presentatie technieken en opdrachten wil ik de schrijver stimuleren zijn/haar creatieve schrijf en presentatie kwaliteiten te ontdekken en versterken.

Introductie poetry (2 uur)

In de eerste les behandelen we de betekenis en verschillende vormen van creatief schrijven. Vervolgens verdiepen wij ons op het onderdeel poetry/gedichten. Iedere les opent zich met een bestaand gedicht. We behandelen verschillende schrijftechnieken en oefeningen die er zijn om je gedichten te versterken. Na elke les zal er een huiswerk opdracht geformuleerd worden voor de lesweek erna.

Poetry en cultuur (2 uur)

Cultuur zal de input zijn voor deze les. We bespreken verschillende culturele schrijvers en de bevindingen die de deelnemers hebben gedaan aan de hand van hun huiswerk opdr. De deelnemers gaan in groepjes aan de slag. We verdiepen ons verder in de schrijftechnieken en passen deze toe in de uitwerking van de gedichten.

Poetry en presentatie technieken (2 uur)

Poetry voordracht, spoken word dit zijn verschillende benamingen voor het voordragen van een gedicht. Deze les besteden we aan presentatie technieken en hoe je het meest en effectiefst je gedicht kan voordragen en delen met je publiek. Hoe is je lichaamshouding, ademhaling, je articulatie, projectie, tempo en toonhoogte of laagte.

Poetry voordracht/ spoken word (2 uur)

Als afsluiting krijgen de deelnemers de gelegenheid om hun eigen geschreven en ingestudeerde gedicht voor te dragen. Dit wordt opgenomen en op dvd gezet. Elke deelnemer krijgt een dvd van zijn/haar eindpresentatie mee. We sluiten de dag af met heerlijke hapjes en drankjes.

Georganiseerd door


Nadira Jansen
Let's do it!

Mijn cursussen