Tai Chi - QiGong

Wat gaan we doen

Thema workshops Tai chi
Aarde workshop
Moeder aarde heeft een rijkdom aan verborgen schatten in zich. De aap, beer, tijger, slang, draak en adelaar vertegenwoordigen deze rijkdom! Tai Chi door middel van Qigong; dit zijn basis bewegingen voor de Tai Chi. Maak kennis met deze solide Tai chi basis! Waarin iedere beweging een diepere aardse betekenis heeft. Samen met je collega’s interactief op zoek naar deze diepere betekenis van deze schatten van moeder aarde.
Vuur Workshop
Vuur is een fase van uiterste inspanning, een maximale output van energie. Zoals op ons werk waar vaak veel van ons gevraagd wordt. Een individuele zoektocht naar blessure gevoelige plekken (vuur plekken) in je lichaam. Met welke oefeningen ben jij gebaat? RSI, rug of hoofdpijn er is een remedie voor iedere (werkgerelateerde) kwaal. Bewustwording van deze vuur plekken in je lichaam om hiermee moeiteloos te bewegen helpt blessures voorkomen en/of genezen. Het vuur bereikt zijn hoogtepunt wanneer een zo’n optimaal mogelijke staat van activiteit is bereikt. Collega’s/vrienden zijn hierdoor prettiger in de omgang en presteren beter.
Water workshop
Dit is een workshop met als thema vernieuwing! Geef aan wat uw missie en visie is voor de toekomst en wij verzorgen een workshop voor u op maat! Het water element is verbonden met de nacht, waarin je gedurende je slaap energie opdoet voor de komende dag. Het water element bevat alle aspecten van de continuïteit van het leven (leven , dood en eeuwigheid). Het duidt op het einde van een proces en voorspelt nieuwe kansen en mogelijkheden. Deze aanzet naar verandering geeft de kracht en saamhorigheid voor vernieuwing.
Of geef aan op welke belangrijke innovatie u wilt terugblikken….Het stromende water als evaluatie moment terugkijkend op een project in proces of in de afsluitende fase, waarna het water wordt ingezet als bron van creativiteit van waaruit weer nieuwe ideeën stromen.
Hout workshop
Het element hout heeft een brede belangstelling en weet anderen tot samenwerking te brengen. Hout is meelevend en welwillend. Het schenkt en ontmoet vertrouwen. De Hout workshop geeft je een ervaring van de Chi kracht in jezelf in samenwerking met anderen. Pushing hands (tui shou) is een onderdeel van de Chinese interne vechtkunst Tai chi. Het is een partner-oefening, waarbij je elkaar uit balans probeert te brengen. Het doel van pushing hands is om kwaliteiten als balans, concentratie, structuur, gevoeligheid en ontspanning te ontwikkelen.
Lucht workshop
Het element lucht in je leven symboliseert de kracht van het denken. Meditatie in beweging staat centraal. We gaan middels meditatief lopen aan de gang met het rustig maken van de mind; even alle gedachten opzij. Welke gedachten komen voorbij en welke zijn nuttig. Laat de rest los. Een goede manier om even afstand te nemen van een overvolle agenda.

Waar en wanneer

Start Op afspraak
Locatie Nader te bepalen

Georganiseerd door


Tsafi Nelken

Mijn cursussen