Mindful opvoeden

Wat gaan we doen

Een volle agenda, kinderen die niet meewerken op het moment dat jij het zo nodig hebt, gezeur aan tafel over het eten, zorgen om school, niet toekomen aan jezelf, zomaar een aantal voorbeelden van dingen die we als ouders waarschijnlijk allemaal wel herkennen. Opvoeden brengt vaak stress met zich mee en die stress kan er zomaar voor zorgen dat we anders reageren dan we zouden willen of keuzes maken die we achteraf liever niet hadden gemaakt.

Herken jij jezelf hierin en zou je graag iets willen veranderen, dan is de training Mindful opvoeden iets voor jou. Samen met andere moeders leer je nieuwe vaardigheden aan die je helpen om:

De opvoedingsstress die je ervaart te verminderen.
Conflicten met je kind(eren) beter op te lossen.
Je minder te laten meeslepen door je gedachten.
Lastige emoties bij jezelf en je kind(eren) meer te aanvaarden.
Een pauze te nemen voordat je reageert op een stressvolle situatie, waardoor je de tijd krijgt om bewuster te kiezen hoe je wilt reageren.
Beter voor jezelf te zorgen.
Een sterkere band met je kind(eren) te ontwikkelen.
Meer te genieten van alle mooie momenten die het opvoeden met zich meebrengt.

In acht bijeenkomsten verkennen we met elkaar lastige opvoedsituaties, onderzoeken we nieuwe manieren om ermee om te gaan en oefenen we in aandachtig (mindful) leven en opvoeden. De cursus start op woensdagochtend 1 april in Goor (Overijssel). De kosten voor 9 bijeenkomsten (8 reguliere bijeenkomsten en 1 terugkombijeenkomst) bedragen 250 euro, dit is inclusief koffie/thee en een reader. Meer informatie over de inhoud van de bijeenkomsten vind je op mijn website.

Georganiseerd door


Angelique de Vries
ik help moeders om meer te genieten van hun kinderen

Mijn cursussen