Wat gaan we doen

Leer in één cursusdag beter slapen
Sleepfulness is een unieke methode met een praktische oefening van de diepe slaap.
Op Zaterdag 1 november geeft Rob de Ron voor de eerste keer deze cursus in Den Haag en gelukkig is dat bij BLOOM!

Hieronder wordt Sleepfulness uitgelegd door Rob de Ron zelf:

Verstandige woorden
Ik moet nu echt slapen, anders ben ik morgen niet fit. Verstandige woorden waarmee je jezelf misschien toespreekt als je niet kunt slapen. Hoe vaak je ze ook herhaalt, je hebt vast ervaren dat ze niet helpen. Als je wilt slapen, kun je jezelf beter niet op je verstand richten, maar op je lichaam.

Slaapkamer van je hersenen
Het ritme en de kwaliteit van je slaap worden bepaald door de biologische klok, het slaap-
waakcentrum en de thalamus. De thalamus, het Griekse woord voor slaapkamer, komt pas tot rust als het slaapwaakcentrum uit staat. Dit centrum is de aan- en uitknop van je bewustzijn. De knop gaat alleen uit als het lichaam volledig tot rust is gekomen.

Aan- en uitknop
Het slaapwaakcentrum lijkt bij mensen met slaapproblemen gevoeliger. Daardoor gaat de knop minder makkelijk uit, maar wel makkelijk aan. Zolang het slaapwaakcentrum aan staat, is ook de thalamus ‘wakker’. Pas als het in de slaapkamer van je brein stil is, wordt de hele woning rustig.

Nidra betekent slaap
Slapen kan worden geoefend. Sleepfulness is gebaseerd op de principes van Yoga Nidra. Met eenvoudige en aangename slaapoefeningen breng je je lichaam in een diepe rust en leer je het slaapwaakcentrum uit te zetten. Door overdag Sleepfulness te doen, bereid je jezelf voor op een goede nachtrust. Op de slaapcursus leer je wat het beste moment is om jezelf even terug te trekken en te oefenen.

Sleepfulness methode
Ik moet nu echt gaan slapen, anders ben ik morgen niet fit. Als je erin slaagt je overdag op het juiste moment een kwartiertje terug te trekken met Sleepfulness, slaap je ‘s nachts al voordat je de kans krijgt jezelf verstandelijk toe te spreken.

Meer over de methode, testimonials en artikelen kan je vragen aan Rob de Ron

Georganiseerd door


BLOOM - House of Health
Gezond Genieten met BLOOM

Mijn cursussen