Workshop Streetdance

Wat gaan we doen

Tijdens de workshop streetdance wordt er samen met de workshopdocent naar een leuke choreografie toegewerkt. Bij de workshop worden de techniek en de verschillende pasjes aangeleerd.
Een goed ritmegevoel kan hierbij erg goed van pas komen. Elke deelnemer speelt een belangrijke rol tijdens de choreografie.

Wat is Streetdance?
Streetdance is ontstaan in New York. Er werd daar door de bewoners op straat gedanst en zo creëerden ze een eigen stijl. Tegenwoordig wordt streetdance gezien als een onderdeel van de hiphop en funkdance stijlen.
Bij de ‘stijl’ streetdance dansten de dansers vaak in wijde kleding en dat had onder andere veel invloed op de mode op straat en in videoclips. De dans is erg gericht op bewegingen uit die videoclips. Streetdance verandert hierdoor continu.
De streetdance bewegingen zijn vaak vrij losjes en komen heel luchtig over. Er wordt meestal op heel snelle muziek gedanst, waardoor het een flitsend effect heeft.
Streetdance is goed voor je lichaam en werkt op een leuke manier aan een sterke interactie met omstanders en mede dansers. De doeleinden kunnen verschillen van alleen een les tot aan een eindpresentatie.

Wij werken met gedreven, enthousiaste en pedagogisch onderlegde workshopdocenten waardoor onze workshops en voorstellingen ontzettend energiek zijn.
De workshopdocent zal interactief meedoen. Ze zullen er voor zorgen dat iedereen er vanaf het begin tot het eind bij betrokken is

Informatie
Tijdsduur: 60 – 90 minuten
Aantal deelnemers: max. 30
Benodigdheden: geluidsapparatuur
Ruimte: gymzaal, aula of grote ruimte

Geschikt voor:
– Volwassenen; personeelsuitjes, vrijgezellenfeestjes
– Jongeren; voortgezet onderwijs, vrienden- / vriendinnenuitjes
– Kinderen; primair onderwijs, kinderfeestjes, kamp

Waar en wanneer

Start Op afspraak
Locatie Nader te bepalen
  Er zijn nog 30 vrije plaatsen.

Georganiseerd door


Skool Workshop

Mijn cursussen