Workshop Percussie

Wat gaan we doen

Tijdens de workshop maak je kennis met diverse percussie instrumenten. U moet hierbij denken aan djembe’s, koebellen en conga’s.
Onder leiding van een ervaren percussionist leer je aan de hand van eenvoudige oefeningen een swingend muziekstuk te spelen. Je leert tijdens de workshop samen een muziekstuk te spelen, maar je kunt de groep ook verrassen met een spetterende solo. Alles komt tijdens deze workshop aan bod. Diverse ritmes, breaks en zoals gezegd zelfs solo’s.
De workshop percussie is een energieke en bijzondere ervaring die voor elke leeftijd toegankelijk is!

Wat is Percussie?
Trommels hebben altijd een grote aantrekkingskracht op mensen. Iedereen ervaart het Afrikaanse ritme als je met elkaar trommelt.
Onze stem werd als eerste gebruikt om muziek mee te maken. Lichaamsdelen, stokken en stenen volgden hierna. Percussie instrumenten zijn volgens onderzoekers een van de eerste muziekinstrumenten ter wereld. Destijds waren de eerste echte instrumenten van percussie, voorwerpen die tegen elkaar werden geslagen. Hierdoor werd er geluid geproduceerd. Percussie is dus al een eeuwenoude vorm van muziek maken.
In onze workshop percussie kunt u zelf ervaren hoe het is om met een hele groep een swingend stuk te spelen!

Wij werken met gedreven, enthousiaste en pedagogisch onderlegde workshopdocenten waardoor onze workshops en voorstellingen ontzettend energiek zijn. De workshopleider zal interactief meedoen. Ze zullen ervoor zorgen dat iedereen er vanaf het begin tot het eind bij betrokken is.

Informatie
Tijdsduur: 60 – 90 minuten
Aantal deelnemer: max. 30
Benodigdheden: verschillende instrumenten
Ruimte; muzieklokaal of gymzaal

Geschikt voor:
– Volwassenen; personeelsuitjes, vrijgezellenfeestjes
– Jongeren; voortgezet onderwijs, vrienden- / vriendinnenuitjes
– Kinderen; primair onderwijs, kinderfeestjes, kamp

Waar en wanneer

Start Op afspraak
Locatie Nader te bepalen
  Er zijn nog 30 vrije plaatsen.

Georganiseerd door


Skool Workshop

Mijn cursussen