Naaicursus / Mode maken / Kleding ontwerpen

Wat gaan we doen

Heb je altijd al zelf kleding willen maken en wil je (basis)kennis en vaardigheden opdoen of uitbreiden? Wil je je eigen kleding leren ontwerpen en/of leren patroontekenen? Dan kun je bij mij terecht. Tijdens de lessen werk je in je eigen tempo en op je eigen niveau. De groepen bestaan uit maximaal vijf personen. Daardoor is er veel ruimte voor individuele begeleiding. De naailessen zijn geschikt voor volwassenen en tieners, zowel beginners als gevorderden m/v. De lessen vinden plaats in mijn atelier aan huis.

Wat leer je?
Tijdens naailes leer je de vaardigheden die nodig zijn om zelf kleding of accessoires te ontwerpen en maken. Je gaat o.a. werken met patronen en een naaimachine en je raakt vertrouwd met een aantal veel voorkomende naaitermen en technieken. Heb je al ervaring met het maken van kleding, dan kun je die tijdens de lessen uitbreiden. Heb je nog geen naai-ervaring, dan ben je natuurlijk ook van harte welkom.

Wat maak je?
Dat bepaal je zelf. Wel kan ik, aan de hand van je ervaring, advies geven m.b.t. de moeilijkheidsgraad van patronen. Je kunt ervoor kiezen om kleding voor jezelf te maken, maar kinderkleding is ook mogelijk. Je mag zelf patronen meenemen of gebruik maken van de aanwezige patroonbladen en voorbeelden. Ook kun je tijdens de naailessen leren patroontekenen.

Materiaal
Je neemt bij voorkeur je eigen naaimachine mee, zodat je daarmee leert omgaan en je thuis verder kunt werken. Heb je (nog) geen eigen naaimachine, dan kun je tijdens de les een machine van Beth Boom gebruiken. Stof, fournituren en naaigereedschap neem je zelf mee. Denk hierbij bijvoorbeeld aan garen, ritsen, knopen, patroonpapier, spelden, naalden, een eigen stofschaar, enz.
Ook patronen en/of voorbeelden neem je zelf mee, tenzij je gebruik wilt maken van de patronen van Beth Boom of zelf patronen wilt leren tekenen. Scharen en een strijkijzer zijn aanwezig.

Actuele prijzen en lestijden kun je op mijn website vinden.

Waar en wanneer

Start Op afspraak
Locatie Dedemsvaartweg, Den Haag

Je hebt gemiddeld 4x 1,5 uur les per maand (48 lessen per jaar).
Meer informatie over aanmelden en opzeggen vind je op mijn website.
Natuurlijk mag je ook bellen (06-18097349) of een bericht sturen.

Georganiseerd door


Beth Boom Couture

Mijn cursussen