Alexandra Dohmen 
Textiel in Sieraden


Alexandra Dohmen is geboren in en beïnvloed door prachtig Paraná, Brazilië waar de natuurlijke vergezichten van bergen, oceaan en kleurrijke vogels zijn. Ze reisde naar de oude en romantische stad Maastricht waar zij koos voor de Academie Beeldende Kunsten van de Zuyd Hogeschool. Op zoek naar mentors vond ze het beroemde ontwerpersduo Unrath & Strano in Berlijn.
Een van haar ontwerpen, gebaseerd op de kleding die traditioneel in de Zuiderzeeregio werd gedragen, werd tentoongesteld in het Zuiderzee Museum in Enkhuizen. Zij won de tweede plaats in de Bernina designwedstrijd met een miniatuurversie van een traditioneel Staphorst kostuum. Alexandra Dohmen was ook een van de genomineerden van de Krefeld FashionWorld competitie met een ontwerp geïnspireerd door het traditionele Schaumburger kostuum. In 2013 werd ze geselecteerd voor de Dutch Fashion Meets Marrakech Contest. In een schitterende show werd zij, samen met negen andere ontwerpers, uitverkoren haar collectie te laten zien op de catwalk in Marrakech.
Ook in 2013 deed ze mee met een van haar ontwerpen 'De visie van Sint Servaas' in een tentoonstelling in het Museum aan het Vrijthof Maastricht georganiseerd door FashionClash.
In 2015 nam ze deel aan de Now Art Fair Eindhoven en aan de Mercedes-Benz Fashion Days in Keulen.