ANITA DE BRUIJN 
EMDR -en Hypnotherapeut


Mijn naam is Anita de Bruijn en momenteel ben ik alweer 11 jaar werkzaam als EMDR -en Hypnotherapeut in Halsteren.

In mijn praktijk behandel ik cliënten met uiteenlopende klachten. Wat mij opvalt is dat veel cliënten met de hulpvraag onzekerheid, angst en/of boosheid komen en dat ze zich hierdoor vaak erg verdrietig en eenzaam voelen.

Als ik ze uitleg dat onder deze emoties vaak een vergeten herinnering of een trauma is opgeslagen en dat deze juist in stand worden gehouden door diverse overlevingsmechanismen merk ik op dat dit al zeer verhelderend werkt en soms komt er zelfs al spontaan een oorzaak van de klacht naar boven zodat we daar mee aan de slag kunnen en heling kan plaatsvinden.

Sinds ik mijn cliënten stapsgewijs laat kennis maken met de afweermechanismen, de subpersonen en de belemmerende overtuigingen (onze overlevingsmechanismen) en hoe je deze mechanismen zelf om kan buigen merk ik dat ze sneller door hun proces gaan en er veel minder sessies nodig zijn.

Zelf heb ik elke dag nog profijt van bovenstaande therapievorm. Als ervaringsdeskundige en als therapeut sta ik achter deze manier van werken.

Ik heb deze cursus ontwikkeld omdat ik er van overtuigd ben dat deze therapievorm duidelijkheid geeft over emoties, gezondheid en gedrag en patronen zichtbaar maakt. Daarbij geloof ik in de meerwaarde van leren in kleine groepen. Er is zo aandacht voor ieders individuele proces. Je blijkt niet de enige te zijn die tegen muren oploopt. Het zijn bij iedereen dezelfde, heel herkenbare muren, ook al zit er dan een ander behangetje op. Je kunt leren van elkaars verschillen en je kan elkaar feedback geven. Dit geeft een schat aan leerervaringen.

De cursus vergt de nodige zelfreflectie, maar biedt je vanaf het begin tot het einde van de cursus de nodige eyeopeners.