Anna de Kuyer 
Anna de Kuyer


Ik bied een plek om je eigenheid in de dans te (her)ontdekken, te verdiepen en uitdrukking te geven aan wat in je leeft: niet met woord maar met dans!!

De Kolibrie is een droom die uitkomt: een eigen ruimte waar ik mijn dansactiviteiten onderbreng. Een zaal die mijn eigen sfeer heeft, waar ik hoop dat ieder die er komt zich vrij kan voelen en de sterren van de hemel danst!
De Kolibrie staat symbool voor vrijheid, optimisme, speels leven en verwezenlijken van het onmogelijke. De Kolibrie, centrum voor dans, bewustwording, theater & sjamanisme, staat voor aanwezigheid in vreugde. Met de kracht van Kolibrie wordt het beste in mensen naar boven gehaald.

Je leert instinctief waar schoonheid te vinden is en gaat op reis naar je ideaal.
Mijn inspiratie komt voort uit de helende werking van dans: door observatie van mensen zie ik dat zodra zij gaan bewegen, er meer gaat bewegen dan alleen hun lichaam. Niets kan meer stil blijven staan wanneer je je lichaam in beweging brengt. Elke cel, tot in de vingertoppen, danst mee!
Een van de pijlers voor mij van de lessen en workshops die ik geef, is de muziek. Hoewel ik ook af en toe les geef zonder muziek, is het maken van een afgestemde sfeerrijke mix, voor mij van essentieel belang.

Om dansers een ruimte te bieden waarin zij creatief, ontdekkend en verrassend zichzelf en de ander kunnen ontmoeten in de dans, vind ik het belangrijk om de muziek zo optimaal mogelijk af te stemmen op de thema's waarmee ik werk.

De muziek die ik gebruik komt van over de hele wereld. Verstild, melodieus, opzwepend, alles is aanwezig!
Wat me ontroert is de verrassing die ik bij mensen zie als ze ervaren dat dans hun leven verandert, kleurt en vreugdevoller maakt.
Ik droom dat de hele wereld danst en daar wil ik een bijdrage aan leveren.