Arte-Klatsch 


Barbara
heeft mode en textiel gestudeerd aan de Koninklijke Academie te Den Haag.
Na de academie heeft zij zich verdiept in zeefdruk op textiel. De liefde voor textiel heeft voor haar vele raakvlakken. Van kostuums voor dansgezelschappen, interieurdoeken en banieren voor winkels en bedrijven tot het hergebruiken van oud en afgedankt textiel.
Ze heeft zeven jaar les gegeven in textielwarenkennis, modeontwerpen en modetekenen.
Sinds vijf jaar ontwerpt ze ieder half jaar een duurzame ready-to-wear collectie voor haar gelijknamige label die ondertussen wereldwijd verkocht wordt.
Barbara is ervan overtuigd dat kunst en creativiteit in al zijn vormen mensen verbindt op een manier die geen taal vereist. Zij voelt zich dan ook bevoorrecht om met Arte-Klatsch de kracht van het experiment en textiel te delen in combinatie met ambacht.

Jetty
Heeft Italiaanse taal- en letterkunde gestudeerd aan de Rijks Universiteit Leiden. Na haar studie heeft ze haar creatieve brein vooral gebruikt in diverse export sales functies. Waarbij het contact met de voornamelijk buitenlandse klanten haar nog de meeste voldoening gaf. Van 2006-2009 heeft ze in Dubai gewoond en gewerkt en aan den lijve ondervonden wat het betekent om huis en haard te verlaten en een expat bestaan te leiden. Na haar terugkomst uit de hyper materialistische klassen maatschappij Dubai besloot ze het roer volledig om te gooien. Kwaliteit en duurzaamheid boven kwantiteit. Ze richtte haar bedrijf Indiavidual en Stucamor op. Indiavidual importeert handgeweven textiel uit Kerala India en Stucamor een authentiek duurzaam stucproduct. Met de oprichting van het samenwerkingsverband Arte- Klatsch worden alle interesses, kennis en ervaring die Jetty in de loop van haar leven heeft opgedaan samengebracht. Met de interesses, kennis en ervaring van Barbara erbij en de prachtige locatie aan de Warande in Schiedam als thuisbasis heeft Arte-Klatsch een goude formule gevonden die ons en onze klanten nog heel veel inspiratie zal brengen.