Mooimiek 
Welkom in de creatieve speeltuin


Ik ben een groot aanhanger van ambachtelijk werk, in alle vormen en je kan het niet jong genoeg leren om er later veel profijt (lees vrijheid) van te hebben.
Het geeft mij vrijheid om zelf te maken wat ik leuk vind. Ik kan mij onderscheiden van de 'meute'. Inderdaad, ik ben eigenwijs en hou van mijn eigen wijsheid en creaties ;-) . In juni 2014 rondde ik de 2-jarige opleiding Creatieve Handvaardigheid af bij het kunstencentrum in Groningen. Ik kan nu wel zeggen dat ik er een breed scala aan praktische en didactische vaardigheden heb opgedaan. Dit in combinatie met de vele opdrachten in het beeldend vormgeven, heeft me een heel andere kijk op handwerk en kunst opgeleverd. Ik ben in staat om met mijn enthousiasme en vakkennis het creatief creëren over te brengen op anderen. Door mijn praktische benadering stimuleer ik het zelf ontdekken en doen. Daarbij werk ik graag samen met kinderen, die nog zo heerlijk vrij op ontdekking gaan en het gewoon laten gebeuren.

Samenwerking
Sinds september 2014 werk ik nauw samen met de Ecologische zorgboerderij de Mikkelhorst in Haren. Elke woensdag- en vrijdagmiddag verzorgen Carolien Veenhof en ik de kinderactiviteiten vanuit de Pipowagen.

Vrijheid
Zelf iets maken geeft energie, verbinding. Deze wil ik graag op anderen overbrengen. Dus wil je je bewust worden van je eigen creativiteit (en die is bij iedereen aanwezig), ruimtelijk inzicht en denken in processen? Stap uit je hoofd en zoek een basisworkshop uit bij Mooimiek. Je zal zien dat je anders tegen (ambachtelijke) processen en producten gaat aankijken.

Ik leer je de basis vaardigheden van haken, vilten, breien, naaien. Je kunt er zelf mee verder. Bij mij leer je een tas maken, kralen vilten voor een ketting, je kleren repareren, of gewoon ontspannen iets moois of mafs in mekaar zetten. Ik laat me inspireren door expressionisme zoals die mooi tot uiting komt in schilderkunst. Vooral de felle kleuren en de knipoog naar de werkelijkheid spreken me hierin aan.

Proces
Bij elke workshop staat dan ook de weg er naar toe voorop! Of te wel: het creatieve proces van zelf iets bedenken, uitwerken en maken. En de trots en creatieve vrijheid zijn dan leuke bijkomstigheden van een zelfgemaakt uniek product.
Wees niet getreurd als je jezelf niet creatief vindt in het verzinnen. Dan maak je gewoon iets na.
Je neemt dus niet alleen een zelfgemaakt product mee naar huis, maar ook een moment van ontspanning en gezelligheid.