Carli Kooper 


Hennali komt van mijn naam Carli. Mijn eerste aanraking met henna was tijdens een reis in India, waar ik een prachtige versiering liet zetten. Bij terugkomst in Nederland ben ik zelf gaan oefenen met henna. Ik wilde namelijk leren hoe ik mezelf en anderen zo mooi zou kunnen versieren.

Ik ben Hennali gestart omdat ik graag bijdraag aan een wereld waarin vrouwen (en mannen!) zich mooi en sterk voelen, en tevreden zijn met zichzelf. Een henna versiering is een manier om speciale aandacht te geven aan een specifiek stukje van jezelf. Door het maken van henna versieringen hoop ik vrouwen te inspireren kracht en schoonheid in zichzelf te ervaren, te genieten van zichzelf en het leven in al haar diversiteit.

Hennali is onderdeel van WomenACT: Advocacy – Connection – Transformation. WomenACT komt op voor vrouwenbelangen, door mensen te verbinden met ideeën en duurzame producten die uitgaan van vrouwelijke kernwaarden. Henna kunst past bij uitstek binnen dit gedachtegoed. Henna is en ode aan het (vrouwelijk) lijf. Henna brengt mensen samen. Ongeacht culturele achtergrond, iedereen vindt de versieringen mooi en wordt erdoor verwonderd. Versieringen worden gemaakt met veel aandacht en zorg voor elkaar, en zijn een uren durende sociale aangelegenheid. Tevens zijn de henna en vrijwel alle overige producten van Hennali biologisch en fair trade, waardoor deze het milieu zo min mogelijk belasten.

Welkom bij Hennali!
Carli Kooper