Chalans Dance Professionals
9 van 10
Op basis van 3 beoordelingen.

Chalans Dance Professionals 
de school voor vrouwelijke dansvormen in Nederland!


Chalans geeft momenteel vijf dagen per week lessen in Apeldoorn, Amsterdam, Utrecht, Den Bosch, Arnhem, Nijmegen, Tilburg, Breda en Maastricht in paaldansen, burleske, buikdans, cheerleading, disco dans en lapdance/striptease. De weekenden zijn gereserveerd voor onze vrijgezellen workshops, team-uitjes, vriendinnen dagen en bedrijfsuitjes, maar ook op door-de-weekse avonden zijn deze activiteiten uiteraard mogelijk. Met 9 les -locaties, meer dan 25 workshop -steden en meer dan 300 workshops per jaar, zijn wij de grootste leverancier van vrouwelijke danslessen en -workshops in Nederland.

Het begin:
Chalans is in 2005 opgericht en was daarmee de allereerste paaldans-school van Nederland. Paaldansen als sport was nog niet bekend en er waren vooral vooroordelen over. Natasja Jansen, oprichtster van Chalans, wilde paaldansen uit de taboe-sfeer halen door paaldansen als sport neer te zetten. Natasja wilde met Chalans bewijzen dat je op een vrouwelijke manier kon paaldansen, zonder het sportieve aspect uit het oog te verliezen. Tegen de tijd dat Chalans begon met les geven, was de media razend enthousiast over deze nieuwe vorm van sport en kwamen Chalans en Natasja volop in de kranten. Chalans zette niet alleen als eerste in Nederland een heel nieuwe trend met het paaldansen, maar maakte paaldansen ook tot een gangbare sport in Nederland, Chalans is op dit moment de enige paaldans -school in Nederland waarbij het paaldansen officieel als sport is bestempeld door de belastingdienst!

Aandacht en kwaliteit:
Voordat Chalans school voor paaldans (zoals de school in de begin heette) begon met paaldans lessen geven, wilde Natasja wel dat leerlingen zo goed mogelijk zouden worden begeleid. Dat was nog een heel karwei, aangezien er een grote vraag was naar de paaldans cursussen en Natasja iedereen wilde plaatsen. Ondanks de grote aanloop van nieuwe leerlingen, besloot Natasja de lesgroepen klein te houden, zodat er altijd genoeg aandacht zou zijn voor persoonlijke ontwikkeling en aandacht voor de leerlingen. Verder besloot zij om met verschillende les nivo's te werken, zodat iedereen in een eigen groep op het juiste nivo kon leren paaldansen. Ook wilde zij dat iedereen zo veel als mogelijk kon leren, maar wel op de juiste manier. Samen met een team van deskundigen verzamelden ze zo veel mogelijk technieken en werkten deze uit tot in details. Daarbij werd er gekeken welke spieren voor de technieken nodig waren, hoe deze gebruikt moesten worden en hoe blessures voorkomen konden worden.

Lesprogramma:
Toen de meeste technieken uitgewerkt waren, werd er een indeling gemaakt, welke technieken in welke nivo's gegeven zou moeten worden om tot een verantwoorde opbouw te komen. De vragen die gesteld waren bij het uitwerken van de technieken werden nu opnieuw gesteld, maar nu met als doel om een lesprogramma te krijgen, dat op een logische en anatomisch verantwoorde manier in elkaar zou zitten. Na weken van intensief overleg, passen, meten en puzzelen, waren de eerste lessen van de eerste 3 nivo's uitgeschreven en door alle teamleden goed gekeurd. Vanaf dat moment zou er ook daadwerkelijk pas les worden gegeven.

Tot slot:
Chalans zal altijd vernieuwend blijven en altijd professionals inzetten om de beste cursussen en leukste workshops te kunnen aanbieden, met de beste instructors van Nederland. Daarbij zal plezier, vrouwelijkheid en gezelligheid altijd bovenaan staan!


3 beoordelingen

10 van 10
Vicky,

Wat een supergave sport! En echt superleuke lessen die door een geweldige vrouw gegeven worden!
Aan het begin was het echt een uitdaging, omdat ik deze sport voor het eerst doe. Maar nu ben ik er echt verslaafd aan! En je merkt ook dat je er steeds beter in wordt en meer kracht opbouwt.
Ik ben blij met deze geweldige paaldans-studio in Apeldoorn!

8 van 10
Nadia,

De Paaldansworkshop bij Chalans Dance Professionals is echt super!
Natasja, de eigenaresse, bezit echt de kunst om les te geven. Zij kan bij iedereen persoonlijk zien waar het probleem zit en begeleidt ze dan zo dat iedereen het paaldansen ook echt onder de knie krijgt!
Echt een aanrader deze workshop!

10 van 10
melissa,

Super leuk!
Goed opgebouwd programma, goede technieken, hele fijne instructors
Goede sfeer, alsof je thuis komt!