Charlotte Molenaar 
Viltwerk


Als dochter van een docente handvaardigheid heb ik kunstzinnigheid in de genen meegekregen: bij ons thuis werd altijd wel iets gemaakt. Tegenwoordig richt mijn ‘maaklust’ zich op het viltmaken. Ik ben helemaal in mijn element als ik in mijn atelier in Driebergen kan werken aan mijn bijzondere sjaals en sieraden, hoofddeksels en objecten. Dit alles naar eigen ontwerp.
Ik zoek naar eenvoudige en heldere vormen (geometrische patronen zoals cirkels en spiralen, bloemmotieven) en gebruik vooral sprekende, mooi op elkaar afstemde kleuren. Elk stuk wordt met de hand en met heel veel liefde en aandacht gemaakt uit eerlijke materialen: de fijnste schapenwol, zijde, hergebruik(‘vintage’)stoffen. De meeste wol en zijde verf ik zelf om precies die prachtige kleurcombinaties te krijgen waarnaar ik op zoek ben.

Profiteer van mijn jarenlange ervaring in het viltmaken. Graag geef ik die door in mijn cursussen en workshops. Ik leer u de fijne kneepjes van het viltmaken en in alle gevallen gaat u naar huis met een prachtig, uniek, door u zelf gemaakt werkstuk!