De Haar School 
vlechten en opsteken


Hippe kapsels en vlechten draaien met unieke workshop van De Haar School

OBDAM-De workshops lopen storm. En dat is niet zo gek. Het vlechten van haren is helemaal van nu. Zowel moeders, kappers, haarstylisten als jonge meiden willen graag meer technieken onder de knie krijgen. En dat legt Miranda Mulder van De Haar School piekfijn uit. Miranda:”Mijn enthousiasme in het vak is al van heel lang geleden. Het geeft mij steeds weer uitdaging om hier meer mee te willen doen.” Toen ik zag hoe hip de vlechten momenteel zijn in het haar beeld, maar ook door hoeveel mensen ik wel niet gevraagd wordt om het uit te leggen, werd het idee voor De Haar School geboren.

Miranda heeft al heel wat ervaring in haar bagage zitten. Zo werd ze in 1994 met het Nederlands jeugdteam wereldkampioen en heeft ze in die jaren erna veel trainingen gedaan. Maar ze heeft ook bij shows en tv programma’s gewerkt en gastlessen verzorgd op dit vakgebied. “Het is een soort talent: Als ik een plaatje zie, kan ik het gelijk namaken. Ik kan het bovendien ook in detail uitleggen en voordoen”, aldus Miranda.
Sinds 2002 geef ze les bij de kappersopleiding. Miranda: “Leerlingen vertellen mij dat ze blij zijn met hun diploma, maar ook nog graag meer van mij willen leren. Ook vele collega’s vragen mij voor ondersteuning en maken graag gebruik van mijn vaardigheid en kunde op het gebied van de creaties. Verder besteed ik in mijn vrije tijd veel aandacht aan het verwerken van het haar in elke vorm”. Behalve oog voor techniek, heeft Miranda ook nog eens het talent om de meest ingewikkelde zaken, heel nuchter en praktisch over te brengen. Elke cursist voelt zich bij haar gelijk op zijn gemak. En daarmee is het volgen van een training bij De Haar School gelijk een haarfijn uitje!
Meer weten over de trainingen & workshops, zowel voor vakgenoten, de kappersbranche als workshops voor volwassenen en kinderen (kinderfeestje idee!):