El Punto Cubano 
Cubaanse dans- en muziekschool


ANGEL LUIS FORD MESA
In 2000 richtte dansleraar Angel Luís Ford Mesa in Amsterdam zijn eigen dans- en muziekschool op: El Punto Cubano. Hier onderwijst hij Cubaanse dans- en muziekstijlen, van changüi (dans oorspronkelijk uit Guantánamo, de geboorteplaats van Angel) tot son, rumba en moderne dansstijlen.
Angel is een ervaren onderwijzer, danser en choreograaf. Zijn lessen en choreografieën zijn gebaseerd op de Cubaanse manier van dansen: een lichamelijke expressie van de weelderige Cubaanse muziek. Het is een harmonieus en coherent mengsel van Cubaanse traditie, improvisatie en creativiteit.

CUBA
In Cuba was Angel gedurende negen jaar de algemeen directeur en producent van Compania Danza JAGUEY: een van de meest geprezen Cubaanse dansgroepen in Cuba en in het buitenland.
Verder heeft hij in Cuba elf jaar gewerkt als universitair docent. Hij heeft les gegeven in Cubaanse kunst, filosofie en literatuur op verschillende Cubaanse universiteiten.
Tevens is hij directeur geweest van de Culturele afdeling van de Universiteit van Guantánamo. In deze periode heeft Angel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar en gepubliceerd rond de oorsprong van de Cubaanse cultuur, de folklore, etnografie, tradities en invloed van de migraties in de weelde van de Cubaanse muziek en dans.