Elles muller  
Praktijk Muller voor Counseling & Coaching


Mijn naam is Elles Muller en ik woon samen met mijn man en twee dochters.

Dat was een aantal jaren geleden wel anders toen ik alleenstaande moeder werd met de zorg voor één dochter. Geen enkel punt dacht ik. Maar schijn bedriegt. Ik besefte mij niet goed dat ik in mijn eentje de boel draaiende moest houden: werk, de zorg voor mijn dochter, genoeg inkomen om aan alle financiële verplichtingen te voldoen etc. Eigenlijk best een hele opgave.

Gelukkig kon ik bij mijn werkgever wat meer uren erbij krijgen. Daarnaast werd mij binnen het bedrijf een andere, meer verantwoordelijke, baan aangeboden. Hierdoor ervoer ik echter een toename in werkdruk. Dit laatste in combinatie met het persoonlijkheidskenmerk perfectionisme, werd het mij toch allemaal ietwat teveel.

Toen ik gezondheidsklachten kreeg, werd het mij ineens duidelijk dat dit zo niet langer verder kon en dat ik er iets aan moest gaan doen. Ik ben mij gaan verdiepen in alle ins en outs van stress, van oorzaken tot gevolg en hoe je jezelf hier tegen kunt beschermen. Daarnaast had ik al geruimere tijd een voorliefde voor de psychologie, hetgeen mij heeft doen besluiten om aan de Open Universiteit de opleiding tot psycholoog te gaan volgen.

Door het volgen van cursussen, workshops en het lezen van vakliteratuur, heb ik mij inmiddels gespecialiseerd op het gebied van stress en help vrouwen die werk en gezin combineren en willen leren hoe je gezond met stress kunt omgaan, zodat een burn-out kan worden voorkomen.