Fiets Centraal 


Wij geloven dat fietsen mensen vrijheid geeft in bewegen en denken dat fietsen tot mooie en betenisvolle persoonlijke ontmoetingen leidt. En wij genieten van de persoonlijke ontmoetingen rondom fietsen, zo kunnen en willen wij van betekenis zijn voor mensen.

Hoe werken wij?
Wij inspireren en verbinden alle mensen die vanuit hun passie betrokken raken bij het fietsen. Door echte aandacht voor de passie en de mens, zijn wij in staat om echte toegevoegde waarde te leveren en het fietsplezier te vergroten. In alles wat we doen nemen wij de verantwoordelijkheid voor maatschappij en milieu. Daarom investeren wij in het zijn van een leerwerkcentrum met een groene werkplaats.
Leerwerkcentrum: de fietsenbranche in Nederland zit te springen om nieuw talent en er dreigt een tekort aan fietsenmakers te ontstaan. Als leerwerkcentrum begeleiden wij jongeren met een moeilijke start op de arbeidsmarkt die hun talenten verder willen ontwikkelen. Dat kunnen mensen zijn met een arbeidshandicap, herintreders en stagiaires, die bij ons een opleiding kunnen volgen.
Groene werkplaats: door gebruik te maken van milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen, materialen, en moderne hulpmiddelen nemen wij verantwoordelijkheid voor onze planeet. Zowel voor onze eigen medewerkers als onze klanten leidt dit tot extra waarde en streven wij naar het creëren van een gezondere, veiligere en prettigere werkomgeving voor ons allen. Zo krijgen we bij de reiniging van kettingen en derailleurs hulp van een aantal ijverige bacteriën die de olie opeten en verteren. Het concept heet de SmartbikeWasher.

Wat verkopen we?
Kort gezegd alles wat uw fietsplezier kan vergroten. Want u koopt een fiets om fietsplezier te beleven. Om daar aan bij te dragen bieden wij het volgende:
fietsen op maat en persoonlijk (e-bikes, race, atb) alles wordt op uw afmetingen en wensen afgestemd. Hiervoor werken we met een paar Nederlandse merken die dit aan kunnen met betrekking tot laatste afmontage op wens (deels doen we zelf in de winkel).
reparaties en onderhoud op maat (thuis, onderweg, samen bij ons in de zaak). Wij laten je fietsplezier niet bederven door een kapotte fiets. En in elke reparatie is onze expertise terug te vinden.
inspiratie- kennisdelingssessies rondom het fietsen (gezondheid, voeding, ademhaling, reisverhalen, technische verhalen). Die bijdragen aan het fietsplezier.
netwerken rondom fietsen opbouwen en ondersteunen zodat er betenkenisvolle ontmoetingen ontstaan (werkzoekenden, ouderen, wijnliefhebbers, singles etc).
Spreekt bovenstaande u aan, dan ontmoeten we u graag een keer in de zaak.