Siska Ruiter 


Naast mijn werk als vormgever maak ik op ambachtelijke wijze papier. Handgeschept papier kun je voelen, ruiken. Ieder vel is uniek. Papier kun je van verschillende materialen maken en ik vind het mooi om daarmee te experimenteren. Met mijn werk wil ik graag de waarde van papier benadrukken, juist in deze digitale tijd.
Van handgeschept papier maak ik wenskaarten, schalen, labels, wandobjecten en boeken. Stoere, eerlijke producten, die eenvoud en puurheid uitstralen. De boeken bindt ik handmatig in.
Ik breng in mijn werk mijn liefde voor het oude ambacht en de liefde voor de natuur samen. Dat uit zich vooral in het materiaalgebruik. Ik maak objecten van gerecycled materiaal en planten. De afbeeldingen die ik in mijn creaties verwerk hebben vaak ook een link met de natuur.
Ruitervorm heeft een werkruimte in Museum Joure. Dit museum besteedt veel aandacht aan ambachtelijk vakmanschap. De perfecte omgeving dus voor papierscheppen. In mijn atelier vertel ik met veel plezier over mijn werk en wil ik graag mijn kennis delen met cursisten door middel van workshops.

Mijn aanbod

Deze gebruiker heeft nog geen aanbod.