Hetty Hania 
cursusleidster


In 2003 werd ik gegrepen door het werken met textielverharder. Eerlijk gezegd vond ik de eerste kennismaking "soppen" met textielverharder niet echt verheffend, maar het resultaat des te meer. Tot dan toe had ik veel genaaid, applicaties gemaakt en gepatchworkt, dus droog gewerkt met textiel, maar het werken met textiel en textielverharder was (is) van een totaal andere orde. Sinds ik daarmee ben gaan werken heb ik veel beeldjes, sculpturen en schilderijen gemaakt. Ik voelde de behoefte om deze leuke manier van kunst bedrijven aan anderen door te geven en daarom ging ik workshops organiseren. Dat deed ik thuis en in lokalen in de buurt die ik huurde. In 2007 kreeg ik een atelier bij Artfarm in Heerhugowaard en daar is de beeldjesfamilie danig uitgebreid. In dit landelijk gelegen atelier geef ik nu workshops aan iedereen die het leren wil. Ik leer mijn cursisten een figuurtjes te maken van draad en aluminiumfolie en/of papier. Als het figuurtje af en de toets der goedkeuring heeft doorstaan, brengen we de huid aan van zelf hardende klei of textiel of een combinatie van deze twee. Dan komt de fase dat het figuurtje aangekleed moet worden en daarin laat ik de cursisten vrij: of zij werken aan de hand van een beeldje in het atelier, of aan de hand van en meegenomen foto of zij laten hun fantasie de vrije loop. Hoe meer creativiteit, hoe beter! Als alles erop en eraan zit, wordt het beeldje gepatineerd met acrylverf of pigmenten. Er zijn veel mooie kleuren beschikbaar,
Belangrijk vind ik dat de cursist met niet alleen een beeldje naar huis gaat, maar ook met een fijne herinnering. Vooral dat is de kers op de taart.
De workshops worden veelal op zaterdag gegeven van 10.00 tot ca. 16.00 uur, maar er zijn ook andere dagen waarop geworkshopt kan worden. Kijk hiervoor in de agenda op de website.
Laat je inspireren, iedereen is welkom!

Mijn aanbod

Deze gebruiker heeft nog geen aanbod.