Ida Van de Lagemaat 
Docent en eigenaar Improduct


Acteren is een vak. Met daarbij horende vaardigheden. En die vaardigheden hebben mij niet alleen in mijn acteren, lesgeven en regisseren verrijkt, maar ook als mens. Ik ben er bewuster door geworden, meer open naar mijn omgeving. Acteren is een rol spelen waarbij je zo veel mogelijk doet zoals je personage binnen de omstandigheden zou handelen. Acteurs gaan op zoek naar die drijfveren, de verlangens, ook de angsten die je bewegen als je je in de omstandigheden van het script zou bevinden. Je hoeft geen moordenaar te zijn om er een te kunnen spelen. Hoe je dat dan doet, daar gaat de techniek van Stanislavski over. En dat helpt je op allerlei fronten, omdat je meer analyseert, jezelf meer onderzoekt en keuzes maakt.
Dat is waar ik voor sta: Jezelf onder de loep nemen, zoals een acteur dat voor zijn rol doet. En daarmee werken aan je persoonlijke ontwikkeling. Ik ben een rijker mens geworden en als actrice heeft mijn spel diepere lagen gekregen. Als ik regisseer weet ik spelers met de techniek stappen verder te helpen in hun geloofwaardig spel.
Naast dat ik les in deze techniek geef volg ik zelf ook nog jaarlijks een lessenserie in deze methodiek, gestoeld op het Amerikaanse Method Acting. Elke keer worden mijn lessen daardoor rijker!
Leren gaat het best in een veilige omgeving. Dat is een belangrijk goed. Mijn cursisten ervaren mij als een veilige docent, waarbij je durft te onderzoeken, en geholpen wordt zonder oordeel.