ilona botterweg
8 van 10
Op basis van 1 beoordeling.

ilona botterweg 
drs


Ilona Botterweg
Ilona startte in 1986 met haar partner het bureau “Müller Training en Advies” en is directeur van het retraite centrum in Humpolec, Zuid-Tsjechië, waar ieder voorjaar en zomer trainingen en bijeenkomsten worden georganiseerd voor Nederlanders en het Nederlandse bedrijfsleven.
Ilona is van oorsprong lerares, trainer, therapeute. Ze ontwierp en organiseerde congressen over het samengaan van kunst, religie en wetenschap. Naast het geven van diverse (vrouwen) trainingen en meditatieklassen, werkt ze als vitaliteits coach en is voor diverse bedrijven loopbaanbegeleider (o.a. Hapag LLoyd, Stibbe advocaten, Provincie Gelderland, Vopag, Gemeente Amsterdam )
Vanaf 1992 leerde ze bij haar Healing Tao leermeester Grandmaster Mantak Chia de geheime alchemistische formules van Master LI Eng, One Cloud. Haar technieken heeft ze verfijnd bij Saida Desilets, Michael Winn, Juan Li, Berry Spendlove, Masairo Ouchi. Bert Hellinger, Jan Jacob Stam voor het systemisch werk.
Zij geeft hierin inmiddels al jarenlang les in Amsterdam, in Spanje en Tsjechië en is de oprichter van de Tao School. Het doel van haar lessen is om je Hart te openen en te leven in geweldloosheid en zuiverheid, zowel naar het zelf als naar de buitenwereld toe, om in ons dagbewustzijn alles volledig met respect en universele liefde te benaderen; zo wordt de Tao Helend. (Healing Tao)
Haar esoterische kennis en kunde kreeg zij dankzij Rudolf Steiner, Helena Blavatsky, Krisnamurti, de Engelse loge voor astrale wetenschap. Zij is Reiki master, heeft alle graden behaald bij meester Luong Minh Dang, werkte samen met Manfred van Doorn (Pesso). Hetty Tonkes (Wika), Jean Rene Toussaint (stemwerk), Daan van Kampenhout (Sjamanisme) e.a.
Ilona's Motto:
“Graag deel ik met jullie , in gulheid en goedlachsheid, in vitaliteit en vriendelijkheid, in ontroering en openheid. De magie ontstaat in het aanwezig zijn met elkaar. De werkelijkheid is onze grootste leermeester.


1 beoordeling

8 van 10
Chiel,

Ik vond het een goede kursus, duidelijk overzichtelijk. Goede basisoefeningen die rustig en met aandacht voorgedaan zijn. Goed met de afbeeldingen helder. De woordenkeus spreekt me wat minder aan (innerlijke glimlach, parel enzo) maar dat is mijn persoonlijke ervaring, de boodschap erachter komt goed over en is ook gelijk toepasbaar. Als Ilona dat zelf prettig vind om te gebruiken is dat goed. Voor mij is het soms een beetje zweverig, klinkt misschien als abracadabra maar desondanks komt het wel over (ik kan me ook voorstellen dat je bepaalde termen binnen het taoïsme gewoon zo gebruikt). Prettig om oefeningen af te wisselen met informatie, goed om de oefeningen te doen en ik heb echt het idee dat het goed werkt. Ik ben er erg tevreden over!