Jeanine Gerlofsma 


Ik laat mij graag inspireren door de oude Romeinse mozaïeken, maar ook door het moderne mozaïekwerk van Niki de St. Phalle. Door haar klassieke opleiding (mozaïek-richting Stedelijke Academie - Antwerpen), raakt ze nog meer in de ban van de kunst van het oude ambacht.

Mijn werk is niet onder één noemer te vangen. Afhankelijk van het thema en de opdracht werk ik nu eens realistisch, dan weer meer decoratief. Regelmatig gebruik ik zelf-gevormde onderdelen van klei, en materialen zoals marmer, tegel, glas en stenen.

Vanuit mijnatelier in De Gruyter Fabriek in Den Bosch werk ik in opdracht voor particulieren en bedrijven. Een zeer persoonlijke richting in mijn werk zijn gedenkstenen: Mozaiekgedenkstenen, gedenken in mozaiek. Daarnaast geef ik langdurige cursussen om met de cursisten de "diepte" in te kunnen.

Het Mozaïekgilde is een vereniging van kunstenaars die mozaïek als kunst promoot. Hierbij aangesloten zijn kunstenaars die vakkundig met mozaïek omgaan. Jeanine is hiervan medeoprichster. In 2014 bestaat Het Mozaïekgilde 10 jaar!