Jolanda Boekhout
10 van 10
Op basis van 1 beoordeling.

Jolanda Boekhout 
Dieren- en Polaroidfotograaf, docent


Ik ben Jolanda van Jofabi Foto (dierenfotografie) en Jolanda Boekhout Fotografie (Polaroidfotografie). Sinds 2006 ben ik dierenfotograaf. Dieren zijn altijd een grote liefde in mijn leven geweest. Als ik met dieren werk dan vergeet ik niet zelden de tijd. Sinds 2012 deel ik mijn liefde voor dierenfotografie via mijn online class Pet Photography bij Big Picture Classes.

In 2012 is er ook nog een andere liefde bijgekomen, de Polaroid SX-70 camera. Op pad gaan met een SX-70 is een avontuur. De aandacht richten op het bij jezelf blijven, de tijd nemen voor wat je ziet en dat mindful te fotograferen, dat is een speelse verademing. En dan ook nog het resultaat in handen houden, wat wil je nog meer.

Na een aantal mooie fotosessies met Tinky, het coachpaard van Astrid Loriaux, is het idee geboren om paardencoaching met Polaroidfotografie te combineren. Zowel fotografie als coaching laten iets over jezelf zien. En zo is de mooie workshop PaardEnFoto ontstaan. Samen met Astrid geef ik een aantal keren per jaar de workshop.

Naast dierenfotografie, Polaroidfotografie, workshops PaardEnFoto geven, ben ik ook verslaafd aan iPhoneography (fotografie met mijn iPhone). In 2014 heb ik mijn derde 365-project gedaan: een 365 met mijn katten. Ik heb mijn katten een jaar lang met de camera van mijn iPhone gevolgd. In 2015 ga ik daarmee door omdat het zo ontzettend leuk is om de avonturen van mijn katten te volgen. In 2013 was ik als docent betrokken bij The Phone Photography Project van Big Picture Classes, een online workshop over telefoonfotografie. Wegens het enorme succes van deze workshop is er hard gewerkt aan een vervolg. Ook in 2014 ben ik weer als docent bij The Phone Photography Project betrokken geweest.


1 beoordeling

10 van 10
Eric,

Afgelopen keer meegelopen met de Rotterdamse Polawalk, en wat een fijne dag was dat! Het plezier begon al toen de collectie vintage polaroid camera's uitgestald werd, wat zijn ze mooi. Een openbaring om eens anders te denken over fotografie: je hebt maar 'n paar beelden en je realiseert je dat elke foto "raak" moet zijn.

Het resultaat, je gaat écht om je heen kijken en drukt pas op 't knopje als je het écht zeker weet (en dat duurt soms een tijdje). Gelukkig een vakkundige begeleiding, Jolanda helpt je echt om over de drempel heen te stappen, weet precies hoe de camera's werken en uiteindelijk schiet je toch 'n aardig aantal foto's, meer dan je in eerste instantie zou durven.

En hoe leuk is het om aan het eind van je dag je resultaat (de missers, maar ook de successen) gelijk te kunnen zien, vergelijken met de anderen en mee te nemen naar huis. Top!