ketlin van esschoten 
beeldend kunstenaar


Mijn naam is Ketlin van Esschoten, ik ben inmiddels succesvol als beeldend kunstenaar. In 2005 ben ik afgestudeerd aan de Hoge school voor de kunsten te Utrecht in de richting Spatial Design. Na een aantal jaar werkzaam te zijn geweest als interieurarchitect miste ik het vrije gevoel van de academie en ben weer begonnen met vrije vormgeving. Hier werd ik zo blij van dat ik me hier verder in ben gaan verdiepen en ontwikkelen. Door mijn ervaring van de kunstacademie te gebruiken ben ik gaan experimenten en boeken gaan lezen zoals; ' The artistit's way, Creativiteit geen kunst en andere creative zelfontwikkelings boeken. Dit stukje mis je dus op de academie. Hiermee ben ik mijn talenten verder gaan ontdekken en heb inmiddels een stevig basis als kunstenaar opgebouwd en uiteindelijk het roer omgegooid naar een creatiever leven.

Door mijn eigen levenservaring wordt het belang van creativiteit steeds duidelijker.. Creativiteit leert je te experimenteren, onderzoeken, je eigen identiteit vorm te geven, problemen op te lossen en buiten de lijntjes te kleuren. Om creatief te zijn moet je durven afwijken van het normale en alledaagste, in het creative proces is het volgen van regels ongewenst. Hierdoor leer je je eigen plan te trekken, je eigen beslissingen te nemen en het verhoogd je zelfredzaamheid.

" Ik blijk te beschikken over een oneindige scheppingsdrang en inspiratie, gecombineerd met de verzamelwoede van een ekster.  Je kunt bij mij terecht voor het aanschaffen van een uniek kunstwerk, het meedenken c.q. het uitvoeren van een creatief project, maar ik help je ook graag met het ontdekken van je eigen creativiteit door het geven van workshops en cursussen!"