Lex Jansen
10 van 10
Op basis van 2 beoordelingen.

Lex Jansen 
Cursusleider en uitgever


Lex Jansen

Gedurende 12 ½ jaar was ik uitgever van de literaire uitgeverij De Arbeiderspers. Ik heb inhoudelijk gewerkt met Nederlandse schrijvers als bijvoorbeeld Anna Enquist, Maarten ’t Hart, Arthur Japin en Joost Zwagerman en met buitenlandse auteurs als Paul Auster, Marilynne Robinson en Michel Houellebecq.

Voor die tijd werkte ik binnen de educatieve wereld. Ik was uitgever bij uitgeverij Thieme, waarvoor ik diverse grote leergangen Frans, Duits en Engels ontwikkelde. Mijn loopbaan startte ik in het onderwijs. Ik was leraar Frans en vakdidacticus aan de Hogeschool van Amsterdam. Mijn expertise als uitgever en mijn onderwijservaring komen in Magonia samen.
Ik begeleid auteurs en help bij de ontwikkeling van nieuw talent. Ik geef schrijfcursussen, met het accent op individuele ondersteuning en privé lessen. Tevens begeleid ik literaire publicaties. Tenslotte richt ik me op de beoordeling van manuscripten.

Ik woon in het centrum van Utrecht en in Les Eyzies de Tayac, in de Perigord Noir. Ook privé deel ik mijn leven met twee auteurs, mijn partners Arthur Japin en Ben Moser.


2 beoordelingen

10 van 10
Truus,

De begeleiding door Lex heeft iets feestelijks. Hij is hartelijk, kraakt niet af, maar stimuleert.
Door zijn schrijfopdrachten haalt hij me op een ontspannen manier uit mijn comfortzône.
Hij verwijst naar andere literatuur, put uit zijn uitgeversverleden en is ten alle tijde relativerend.
Vanuit contact daagt hij uit op een plezierige, speelse manier.
Voorlopig ben ik bij hem nog niet uitgeleerd.

10 van 10
Saskia,

Lex begeleidt mij sinds mei 2014 bij het schrijven van mijn eerste literaire roman. Dat gaat voorspoedig omdat hij begrijpt dat een schrijver (of in ieder geval, ik) in de eerste plaats ruimte nodig heeft om creatief en intuïtief te kunnen zijn en dat daarna pas een kritische kijk op het werk nodig is, waarbij het nadenken over de teksten plaatsvindt. Ik leer veel van hem, hij denkt mee over de verschillende verhaallijnen en ik denk zelfs dat het verhaal zich nooit zo had kunnen ontwikkelen zonder zijn hulp. Dus daarom verdient Lex mijn 'geweldig'!
En voor de mensen die dit lezen en twijfelen of ze met Lex in zee gaan is mijn tip: Gewoon doen! Er is niets te verliezen.