Lieneke Schotanus 
Muziek op Schoot docente


Jarenlang werkte ik als muziektherapeute met verstandelijk gehandicapte kinderen. Toen de opleiding voor Muziek op Schootdocent startte, in 1990, was ik er als eerste bij. Ik stond aan de wieg van Muziek op Schoot. In 1991 richtte ik mijn eigen muziekcentrum op, De Mirtetak en begon ik met Muziek op Schootlessen te geven, samen met mijn dochter Mirte die toen een baby was. Ik geef dus al meer dan twintig jaar les; volgde verschillende bijscholingen , ook voor kleutermuziek. Ook op kinderdagverblijven word ik regelmatig ingehuurd. ik heb mijn eigen module ontwikkeld voor de verschillende leeftijden. Er is niets leukers dan leidsters, ouders en kinderen te enthusiast te maken voor muziek!
Ik maak veel gebruik van mijn eigen instrumenten in de les zoals de gitaar, de altblokfluit en de lier. Kinderen zitten dan ademloos te luisteren. Ik heb een byzondere verbinding met de antroposofie en gebruik dan ook veel natuurlijke materialen; ik maak ook zelf veel bv trommels, loopkaboutertjes en kriebelspinnen.
Ik vind het heel belangrijk om ouders te betrekken en te stimuleren in het ( muzikale) contact met hun kind; muziek in de eerste levensfase geeft bovendien een extra stimulans in d ehele ontwikkeling van het kind.
Behalve Muziek op Schoot ( vanaf 4 maanden tot 4 jaar) geef ik Dans en speel je mee voor kleuters en blokfluitles voor kinderen vanaf 6 jaar. Ook blokfluitles voor ouder en kind is mogelijk.
Voor volwassenen geef ik de cursus Zingen vanuit je hart, waarbij we mantra's en helende klanken zingen, soms a cappella, maar vaak door mij begeleid op gitaar, tanpura of Indiaas harmonium.