Louise van Luijk 
Inspirator voor Natuurlijk Leven


Alles wat met natuurlijk leven te maken heeft fascineert mij. Ik noem mijzelf 'Inspirator voor Natuurlijk Leven'. Zelf groenten en fruit verbouwen, eigen compost maken, eetbare wilde planten verzamelen, koken met seizoensgroenten, natuurlijke zwangerschap en geboorte en natuurlijk ouderschap zijn de onderwerpen waarover ik graag anderen inspireer.

Als mama van twee kinderen die beiden op kalme, ontspannen wijze in het water zijn geboren, voel ik mij geroepen om deze fijne manier van bevallen over te dragen op andere vrouwen. Wij vrouwen zijn gemaakt om een kind in ons te dragen en op aarde te zetten. Healing the earth by healing birth!

Als begeleidster bij Pluk! Den Haag werk ik met psychiatrische patienten in het onderhoud van de biologische groente- en fruittuin. Ook voor particulieren en sociale projecten adviseer ik bij het aanleggen van een eetbare (speel)tuin, maak ik ontwerpen en indien gewenst help ik bij de aanleg.

Ook in mijn 'vrije tijd' ben ik veel te vinden in mijn eigen tuin en in het wild, op zoek naar eetbare wilde planten, fruit en noten.