luc ingels 
beeldhouwen en zilver gieten


Luc Ingels is afkomstig uit Biervliet. Hij is daar geboren in 1956
Zijn eerste kennismaking met beeldhouwen kwam in 1979 via Leo Mouws, bij wie hij
enkele jaren privé-les volgde.
Hij vervolgde zijn opleiding als beeldhouwer en ook de praktisch gerichte opleiding tot restaurateur aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Antwerpen. Hij studeerde hier af met grote onderscheiding in 1987.
Hierna volgde hij de opleiding modeltekenen en de opleiding goud / zilver edelsmeedkunst aan dezelfde academie waar hij eveneens met onderscheiding afstudeerde.
Na enkele studiereizen door o.a. Italië en Afrika vestigde hij zich in Walsoorden als beeldhouwer en restaurateur. Hierna heeft hij nog enkele reizen gemaakt door Amerika , Azië en weer Afrika. De invloed van zijn reizen vindt je subtiel terug in zijn beelden.
Gespecialiseerd in natuursteen vinden we dan ook de meeste beelden uitgevoerd in marmer, arduin en graniet, alhoewel hij ook andere materialen gebruikt en ze vaak combineert.
Zijn werk staat bij gemeentes (bv. Axel , Hulst), bedrijven (bv. Neckermann postorder bv., ROC Terneuzen) en particulieren in binnen- en buitenland. Hij verzorgt ook de prijs voor het Latin American Film Festival in Utrecht
Hij heeft restauratieopdrachten uitgevoerd in o.a. Parijs op Père Lachaise en Mont Martre (graf van Conrad Busken Huet). En werd door de Belgische televisie maatschappij AVS uitgenodigd voor een opdracht in Griekenland op het eiland Naxos.
Zijn werk gaat over relaties tussen mensen onderling, het drukt bepaalde emoties uit. Geen persoonlijke, maar universele, tijdloze gegevens. Zijn werken zijn een verdichting van de werkelijkheid.
Bij de beelden mag je je eigen verhaal bedenken, welke gevoelens roepen de beelden op? De beeldhouwer vraagt liever wat je zelf in zijn objecten ziet.
Dat heeft een reden. Hij wil er geen compleet verhaal bij vertellen. Daarmee sluit je elke discussie af, doe je het nadenken meteen de das om.
Hij wil de mensen juist aan het denken zetten.
Aan de Drogendijk, tussen Kloosterzande en Ossenisse, is het beeldhouwatelier van Luc Ingels gevestigd. Hier worden ook de cursussen en workshops georganiseerd