Maarten Schepers 
beeldhouwer in hout en docent beeldhouwen in hout


Ik ben geboren in Oudenbosch, ben getrouwd en heb 2 dochters. Ruim 25 jaar ervaring met beeldhouwen in hout, hetgeen ik altijd naast mijn werk, gedaan heb. v.a. 2010 heb ik het beeldhouwen verder geprofessionaliseerd en heb ik Workshop-express opgericht.

Het werken met hout trekt mij aan, omdat het zowel een fysieke als een mentale bezigheid is. Het laat nog genoeg ruimte over om je gedachten af te laten dwalen, dat maakt dat het zo ontspannend werkt. Het is juist ook een spannende bezigheid, want niets is zo veranderlijk als hout. Vormt het werkstuk wel zo uit het hout zoals je het in je hoofd had zitten? Wat kom ik tegen in het hout? Houdt het hout zich goed? Enzovoort.
Soms kom je verrassende vormen in het hout tegen: dat ervaar ik als cadeautjes. Je moet ze wel zien en leren om er gebruik van te maken! Zo kan het gebeuren dat er een ander beeld gecreëerd word dan je jezelf had voorgenomen.

Beeldhouwen doe ik graag. Je kunt je daarin steeds verder ontwikkelen. Zo maak ik naast mensfiguren ook abstracte vormen. Het is iedere keer weer een wonder dat een dode boom als het ware weer tot leven wordt gebracht. Het is, en blijft, continu een uitdaging om beelden te maken. Geen beeld is gelijk, dus ieder werkstuk is uniek.

Deze passie voor beeldhouwen én voor hout wil ik graag delen met anderen door het over te brengen in cursussen