Maarten van Kroonenburg 
Maarten van Kroonenburg


Je hebt een fantastisch innovatief idee dat de wereld gaat veranderen. Je gaat aan de slag en wil jouw idee tot een succes maken. Je bent enorm enthousiast maar vindt het tegelijkertijd erg spannend, ligt soms nachten wakker en weet niet altijd welke risico’s je wel en niet moet aangaan. Je bent immers net begonnen met jouw eigen onderneming.

Herken je dit?
Je bent al veel tijd verloren aan het schrijven van businessplannen en je merkt keer op keer dat deze niet uitkomen zoals jij het bedacht had.

Krijg je jouw eerste omzet maar niet binnen gehaald? Of krijg je de omzet binnen gehaald maar kost het je ontzettend veel moeite? Heb je een product of dienst ontwikkelt waar eigenlijk niemand op zit te wachten?

Je bent niet de enige
Jij bent niet de enige die tijd en geld heeft verspilt aan jouw idee zonder dat er daadwerkelijk omzet uit komt. Ik weet hoe jij je voelt. Met mijn eerste onderneming schreef ik het ene businessplan na het andere. Mijn ideeën zouden de wereld veroveren. Pas op het moment dat mijn producten op de markt kwamen kreeg ik feedback van mijn klanten. Dat was helaas te laat, het aanpassen van mijn producten was vrijwel onmogelijk waardoor ik al snel een nieuwe dienst of een nieuw product lanceerde.

Gelukkig voor jou en mezelf heb ik hier enorm veel van geleerd. Op The Lean Doctor deel ik al mijn opgedane kennis over het starten van een startup zonder het verspillen van tijd en geld. Ik help jou dezelfde fouten te voorkomen. Daarom plaats ik blog artikelen, schrijf ik e-books en verzorg ik lezingen en workshops.

Wat is een startup?
Op dit blog vind je advies voor startups. Maar wat is nu precies een startup? Eric Ries (2011) hanteert daarvoor de volgende uitleg:

Een startup is een menselijk instituut in het leven geroepen om een nieuw product of dienst te ontwikkelen onder extreem onzekere omstandigheden.
Een startup is dus niet hetzelfde als een nieuwe onderneming. Een nieuw product, idee of dienst binnen een groot, bestaand, bedrijf of een overheidsinstituut kunnen ook als startups beschouwd worden. Ben jij dus een manager bij een groot bestaand bedrijf en bezig met het ontwikkelen van een nieuw product, of ben je een specialist bij de overheid die bezig is met het introduceren van een nieuwe dienst? Dan vind ook jij op The Lean Doctor een frisse aanpak voor jouw projecten.

Maar wie ben ik?
Ik ben Maarten van Kroonenburg, geboren in 1990 te Tilburg. Ik ben startup adviseur en coach. Ik help startups en corporates bij het ontwikkelen van een idee naar een succesvol, duurzaam en schaalbaar verdienmodel.

Mijn kennis heb ik vergaart op verschillende opleidingen; Small Business & Retail Management op Avans Hogescholen en de Master of Business Administration Innovation & Entrepreneurship op NCOI University. Tijdens mijn opleidingen heb ik verschillende bedrijven gehad, Clownsville, een bedrijf in de muziek industrie en van Kroonenburg Consultancy waar ik mijn opgedane kennis direct in de praktijk kon toetsen.

Je zult bij mij geen typische ondernemersplannen, strategische plannen of jaarplanningen vinden. Ik geloof daar niet in. Klanten zijn de belangrijkste drijfveren achter de ontwikkeling van jouw idee. Innovatie draait niet om het vinden van nieuwe technologieën, maar om de snelheid waarmee je jezelf aanpast aan de markt. Het gaat om het ontwikkelen van producten en diensten waar klanten écht op zitten te wachten en dat bereik je niet door het schrijven van plannen aan jouw bureau.

Ik deel mijn visie en mijn ervaringen die ik opgedaan heb bij de 50+ startups die ik geadviseerd heb op mijn blog. Daarnaast nodig ik gast-bloggers uit die eenzelfde visie hebben als ik. Wil jij niets missen van mijn verhalen? Abonneer je dan op mijn blog. Je krijgt dan ook gratis het E-Book: Earlyvangelists, je eerste en belangrijkste klanten.

Ik help je graag,Maarten van Kroonenburg