Marin Elsen 


Van jongs af aan heeft Marin drie grote passies: schilderen, haar liefde voor dieren en de (menselijke) psyche. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ze besloot om deze passies te combineren in het schilderen van portretten.

Marin is gefascineerd door de (onbewuste) neiging van de mens om een uiterlijke façade op te trekken; hetgeen dat bij dieren ontbreekt.
In haar portretten vangt Marin de essentie van een wezen, zij haalt 'het binnenste naar buiten'.

"Een schilder met een gouden penseel die gezichten en vooral ogen met grote bezieling vastlegt. Prachtige portretten van eenzame lieden op vellen pakpapier. Marin Elsen is een talent om goed in de gaten te houden."
Mark van de Voort, Brabants Dagblad,
16-04-09

Schilderijen van Marin bevinden zich in verscheidene particuliere collecties in binnen- en buitenland.

Marin is van oorsprong opgeleid tot autonoom beeldend kunstenaar en docent beeldende kunst en vormgeving. Na kort actief te zijn in het onderwijs op middelbare scholen en voor kunstcentra, besloot zij om zich volledig aan haar werk als schilder en als privé docent in het tekenen en schilderen te wijden. De kennis en vaardigheden die zij de afgelopen jaren in het portret tekenen en schilderen heeft opgedaan deelt zij eveneens enkele malen per jaar, met een select groepje geïnteresseerden, in de vorm van een cursus.

Marin is naast portretschilder ook actief als begeleider voor mens en paard. Met veel gevoel combineert zij haar kennis en ervaring in het doceren, rechtrichten, Centered Riding, Horsemanship en de Academiche rijkunst om combinaties op basis van authentieke communicatie in een optimale lichamelijke en geestelijke balans te brengen.