Mizt aan de Maas 
Mizt aan de Maas (Writer/Artist/DIYer)


"Als ik ut kan schrijven, kan ik ut doen." - Mizt aan de Maas

Ik ken iedereen en niemand, weet alles en niets, kan hard praten, maar ben liever stil. Ik barst van de ideeën, maar alleen wanneer ik ze opschrijf hoor je er ook over. Vandaar dat je dit nu leest. De afgelopen jaren heb ik links, rechts, hier en daar geprobeerd om aandacht te trekken in de hiphop scene, want naast het schrijven van raps, kan ik ze ook redelijk spitten. Deze passie is in mijn pubertijd verder ontwikkelt vanuit het schrijven van gedichten sinds uhm, ik kan schrijven. Toentertijd woonde ik in Paramaribo, waar ik opgroeide, leerde lezen en schrijven en ik voor het eerst aan een meisje mocht zitten. Ik battlede iedere dag mijn beste vriend, totdat we besloten de krachten te bundelen en zo aan de vorming van het Surinaams hiphop landschap te werken. Een voorrecht dat ik altijd dankbaar zal zijn. En dan nog proberen elkaar te overtreffen.
‘Vriend, ik ben beter dan jou, vriend.’
‘Nee, vriend, je bent niet zo goed als ik, vriend.’
Enzovoorts. We doen ‘t nog steeds, maar dan met minder tekens. We schrijven wel eens met elkaar, op Twitter. Naast 't schrijven heb ik me ook verdiept in muziekproductie, audio engineering en management/organisatie.

Momenteel woon ik in Rotterdam, waar ik dus nog steeds schrijf. Okay, ik moet eerlijk wezen. Ik type heel veel van mijn “schrijf” werk. Maar ik denk ook aan het milieu; daar hou ik ut op. Gedichten en raps vloeien nog steeds uit de fijne toppen van mijn type vingers, maar om de boel nog spannender te maken ben ik een boek gaan schrijven. Niet zomaar een boek. Nee, in plaats van mijn eigen ervaringen neer te “pennen”, heb ik besloten er op los te fantaseren en een historisch onverantwoord verhaal te vertellen. Het heet Quasa's Pepertje. Er zal leuke merch beschikbaar zijn voor diegenen die het leuk vinden, als ook voor diegenen die het niet willen of kunnen lezen. Verder schrijf ik ook subsidie aanvragen en bedelbrieven in verband met mijn vrijwilligerswerk in Crooswijk, Rotterdam. Wie weet schrijf ik mijn leven voorbij. Als ik het de moeite waard vind, zal er geschreven worden.

In ieder geval is het zo dat iedereen die zich aanmeld op mijn website, http://www.miztaandemaas.com/, gewoon fijn op de hoogte gehouden wordt van al mijn rondzwervingen, bankzittingen e.a. avonturen.

Mijn aanbod

Deze gebruiker heeft nog geen aanbod.