Monique Nederveen 


Even voorstellen

Monique Nederveen (1963). Ik zou mezelf willen omschrijven als een creatieve duizendpoot met een bijzonder oog voor detail. Als kind was ik al altijd creatief bezig. Bovendien was ik ook graag bezig met het stylen en decoreren van ruimtes. Ik ben een typische 'vis' : zowel het ene uiterste als het andere. Mijn oog voor detail, het decoratieve aspect, vind je zeker terug in mijn Wonderlamps creaties, maar ook in mijn huidig werk (schilderijen en tekeningen geexposeerd in binnen- en buitenland). Als Styliste en docent Handvaardigheid en Textiele Werkvormen heb ik op een speciale manier leren kijken naar de dingen om mij heen.

Wonderlamps ® : Het begon allemaal met het zoeken naar die ene bijzondere unieke lamp die ik nergens vond en toen zelf ben gaan maken. Van het een kwam het ander en zo ontstond mijn eigen merk Wonderlamps. Naderhand kwamen daar , toen ik in de buurt van Parijs woonde, andere unieke objecten voor in de plaats: decoratieve schaaltjes, sieraden, (avond-) tasjes, schatkistjes, kandelaars en kleine sculpturen. Al deze Objets Uniques kenmerken zich door hun verfijnde, barokachtige en soms sprookjesachtige uitstraling.

Mijn werkervaring bij De Efteling: "Een Wereld vol Verwondering", waar ik o.a. achter de schermen mee mocht kijken bij het ontstaansproces van Droomvlucht, zal hier zeker ook een rol in gespeeld hebben. Workshops en cursussen: Net even anders dan anderen! Sinds enkele jaren geef ik les aan diverse grote en kleinere groepen en organiseer ik ook workshops voor het bedrijfsleven. Met veel enthousiasme daag ik mijn cursisten uit om met veel plezier nieuwe dingen uit te proberen met behoud van hun eigen persoonlijke stijl!