Monique Stadler 
Drs.


Drs. Monique Stadler (socioloog en basistherapeut Emotiegerichte Relatietherapie EFT):

Ik geloof dat een betekenisvolle en veilige liefde thuis het allerbeste ‘voedsel’ en ‘medicijn’ zijn voor gezond en gelukkig leven met elkaar.

Zo zonde vind ik het, dat ik veel mensen dezelfde ‘fouten’ zie maken. Fouten die ik ook gemaakt heb. Fouten waardoor je steeds meer verstrikt raakt in negatieve communicatiecirkels.

Hoe verstandig en volwassen we ook zijn, op een dieper niveau gaat er toch vaak iets helemaal mis. Moeilijk te begrijpen en vat op te krijgen. Ken jij dat ook? Dat je je binnen een seconde compleet verloren, waardeloos en verward kunt voelen bij je eigen geliefde?

Zelf door schade en schande wijs geworden, heb ik de afgelopen jaren gezocht naar oplossingen waarmee ik zowel mijzelf als anderen kon helpen.

En die oplossingen heb ik gevonden in de Emotiegerichte Relatietherapiemethode (EFT) van psycholoog Sue Johnson uit Vancouver. Sinds enkele jaren is EFT als aanpak ook in Nederland razend populair aan het worden. Het werkt voor 7 van de 10 koppels en het resultaat bij hen is voor meer dan 80% goed tegenover slechts 30% bij gangbare relatietherapie.

EFT kent 2 soorten in haar aanpak. De 1e is de therapeutische aanpak. En de 2e is een preventieve aanpak in de zogeheten Houd-Me-Vast-training. Als gecertificeerd Basistherapeut EFT bij EFT Netwerk Nederland (verbonden aan het het door Dr. Sue Johnson opgerichte ICEEFT) ben ik in beide aanpakken getraind. En beschik ik over de specifieke materialen die hiertoe door Sue Johnson zelf zijn opgezet.