Quilt Studio Laren 


Mijn naam is Yvonne Telkamp. Vanaf mijn vijfde ben ik bezig met naald en draad. Op de lagere school maakte ik al de kleding voor de toneelvoorstellingen van onze klas en mijn Barbie’s beschikten over een heel uitgebreide zelfontworpen garderobe. Het lag dan ook voor de hand een studie in deze richting te volgen. Het werd de Amsterdamse Modeacademie / Vogue Studio, een vier jarige opleiding ontwerpen en styling, destijds geleid door de bekende ontwerper Jan Aarntzen. Naast alle creatieve vakken als ontwerpen, trendwatching en styling kwamen ook praktische vakken als patroontekenen en kostuumnaaien aan bod. Daarnaast heb ik het erkende DETEX textielbrevet gehaald met vakkennis over alle stoffen en bindingen.

In 1990 ben ik begonnen met Quilten. Over Quilten wordt wel eens gezegd dat het net een virus is. Ben je er eenmaal mee besmet dan stop je er nooit meer mee. Ik ben al jaren lid van het Quiltersgilde en heb daar vele workshops gevolgd en technieken bijgeleerd. Deze kennis wil ik graag aan geïnteresseerden overbrengen tijdens gezellige cursussen en workshops. In mijn atelier in Laren is ruimte voor 6 tot 8 cursisten. Er zijn veel voorbeelden van Quilts alsmede stofjes en quiltboeken aanwezig. Inspiratie genoeg.

Naast Quilts is het mogelijk nog vele andere dingen te leren maken, zoals dozen van stof, voorwerpen van vilt, boekjes met stofomslag, kransen van stof, kerstballen etc. etc. Graag tot ziens bij een van mijn cursussen of workshops!