Ramo de Boer 
Ramo de Boer is Senior Coach, Trainer en therapeut sinds 1985. Auteur.


Auteur van: 'De Kracht van Aandacht - Kleine Gids voor het Trainen van je Geest'. Het is verkrijgbaar als paperback, eBoek en audioboek!

Werkwijze en inspiratie
Naast de Westerse filosofie, psychologie en de Gestalttherapie put ik vooral uit de Boeddhistische psychologie met haar grote rijkdom aan technieken en beoefeningen om inzichten ook daadwerkelijk toe te passen. Het is het gericht trainen van onze geest die de ontwikkeling van onze wijsheid en compassie tot een dagelijkse gewoonte kan maken.

De visie die mij het meest inspireert is die van Dzogchen - de Grote Voltooiing. Hoewel deze traditie alleen voorkomt in het Tibetaans-Boeddhisme vinden we haar in essentie ook terug in tradities zoals het Zen-Boeddhisme en Taoisme. Ze gaat uit van de onlosmakelijke verbondenheid van alles en het belang van inzicht in de interactie van onszelf met onze omgeving.

Werkervaring
Sinds de jaren '80 werk ik als therapeut, coach en trainer. Ik bekwaamde me in indivduele-, relatie- en groepstherapie, trainingen rond mannelijkheid, trainingen voor managers, individuele en teamcoaching, en was 10 jaar opleider van gestalttherapeuten en -coaches bij opleidingsinstituut MultidiMens.

Ik integreer mijn kennis en ervaring met meditatie en mindfulness in al mijn activiteiten. De combinatie van het overdrag- en van kennis en het begeleiden van ontwikkeling- en zingevingsprocessen is wat ik beroepsmatig het liefste doe. Schrijven van artikelen, blogs en boek(en) vanuit mijn kennis en ervaring is de laatste jaren een belangrijk deel van mijn werk geworden.