REGELSAMMY - Sanne Koopman-van Dorp 


Sanne Koopman-van Dorp is REGELSAMMY

Mijn naam is Sanne Koopman-van Dorp en ben al sinds begin 2009 de trotse eigenaresse van REGELSAMMY. REGELSAMMY is een bedrijf waar u terecht kunt voor CLOWN SAMMY, maar ook voor op maat gemaakte typetjes tijdens bijvoorbeeld kinderfeestjes, beurzen, markten en bedrijfsopeningen. Ook voor de organisatie van een evenement draait Sanne haar hand niet om. Van verjaardagen tot jubilea, van bedrijfsfeesten tot jaarmarkten en vanaf nu ook Weddingplannen; alles is mogelijk. Zoekt u voor een grotere groep entertainment, denk dan eens aan een circus-workshop, -inloop of -project, met of zonder voorstelling. Dit is ook in plaats van een schoolreisje te boeken. Verdere activiteiten van REGELSAMMY: ballonvouwen en schminken.

Ik ontdekte mijn acteertalent voor het eerst op de havo, waar ik enkele jaren schoolcabaret heb gedaan. Daarna ben ik naast mijn opleiding Commerciële Economie aan de Hogeschool van Amsterdam, gaan werken bij Sylvia Wardenaar Theatermaker. Bij dit bedrijf is mijn organisatiekennis en acteertalent verder ontwikkeld. Ik was ´manusje van alles´ en heb Sylvia veel werk uit handen genomen; van administratie tot techniek en van pr tot decorbouw. Bij dit bedrijf is ook Clown Sammy geboren, als vriendinnetje van NUL NUL DE CLOWN.
Opleiding en stage

Voor mijn opleiding Commerciële Economie heb ik vijf maanden stage gelopen in Pretoria, Zuid-Afrika geweest. Bij een backpacker/touristcentre plande ik gedurende die tijd dagtrips voor toeristen naar verschillende bezienswaardigheden. Voor mijn keuzevak Experience- en Eventmanagement schreef ik samen met mijn projectgroep het winnende rapport voor een fictief te organiseren bedrijfsevenement. De beoordeling lag in handen van vooraanstaand evenementenbureau Dechesne en Boertje.
Werkervaring

De afgelopen jaren heb ik de kneepjes van het vak voornamelijk in de praktijk geleerd. Hieronder vindt u een selectie van mijn werkzaamheden.

Allround medewerkster War Child tijdens Bevrijdingsfestival op het Museumplein te Amsterdam (2006).
Communicatiemedewerkster Amsterdam Studenten Festival (2006).
Allround medewerkster Dreamnight at the Zoo. Dit is een jaarlijks terugkerend evenement, waarbij chronisch zieke kinderen met hun familie de avond van het jaar beleven in dierentuin Artis (2006-heden).
Bar medewerkster Indian Summer Festival. Dit is een muziekfestival in Broek op Langedijk (2006-2010).
Leidinggevende Food & Beverage bij Cirque du Soleil (Alegria en Varekai).
Locatiemanager tijdens Open Dagen van de Hogeschool van Amsterdam.
Lid van de werkgroep voor het Amstelcampus Festival 2011 voor de Hogeschool van Amsterdam. Mijn werkzaamheden bestonden uit verschillende groepen aansturen en eindcontrole.

Netwerken
Dit is voor mij een belangrijke vorm van mijn klanten, leveranciers en concullega’s te leren kennen, opdrachten te gunnen en mijn horizon te verbreden. Inmiddels heb ik enkele organisatie- en bestuursfuncties bij de volgende netwerken:
Organisator Open Coffee Den Helder, elke laatste dinsdag van de maand onder het genot van een kop koffie nieuwe contacten leggen.
Bestuurslid Ondernemersvereniging Anna Paulowna
Tevens heb ik van januari 2012 tot januari 2014 in het bestuur gezeten van:
Zaak&Vrouw, een netwerk voor ambitieuze vrouwelijke ondernemers uit de gemeente Texel, Den Helder en Hollands Kroon, die zich professioneel met elkaar willen verbinden.