Ruben Hoeke 
Ruben Hoeke


‘Een grote mix van Soul, vette Rock, Pop, zompige Boogie en stampende Rhythm & Blues.’

Gitarist/componist Ruben Hoeke (37), begint op veertienjarige leeftijd met gitaar spelen. De droomwens om ooit in het Nederlands elftal te spelen vervliegt als hij toevallig het intro hoort van de Guns N’ Roses klassieker ‘Sweet child o’ Mine’. Bezeten van de gitaarmelodie, besluit hij direct zijn voetbal om te ruilen voor een gitaar.

Ruben Hoeke is een gevestigde naam in de Nederlandse blues, pop en rockwereld. De gitarist deelde sinds zijn 1e optreden in 1992 het podium met vele nationale -en internationale topmuzikanten en speelde op festivals in Denemarken, Duitsland, België, Estland, USA, Luxemburg, Ierland en Curaçao. Sinds 2004 koerst hij zijn eigen weg, met zijn eigen band. Je kunt hem nu al plaatsen in het rijtje muzikanten die de Nederblues en rock naar een hoger niveau hebben getild.

In 2006 verschijnt het debuut album SUGAR (Tour de France Plaat / Best verkochte R&B cd 2006) gevolgd door het bekroonde COEXIST in 2010. Op beide albums geven diverse Nederlandse topmuzikanten acte de presence. Naast deze twee albums, wordt de band geroemd om hun energieke live optredens.

Een recensent omschreef de band als ”een formidabele formatie met een unieke sound” en het optreden ”vonkte als de hel en vlamde als een F-16 met zijn naverbranders op maximaal”. In 2008 wordt Ruben door zijn collega muzikanten verkozen als Nederlands Beste Gitarist. Eind maart 2013 wordt het nieuwe album LOADED gepresenteerd in een volledig uitverkocht Paradiso te Amsterdam. Maart 2014: Ruben wordt door lezers van het toonaangevende blad ‘De Gitarist’ met grote overmacht gekozen als ‘Beste Blues -en Rock Gitarist Benelux’. Met zeer lovende recensies op zak trekt de RHB in 2014 en 2015 weer ten strijde met een grote mix van Soul, vette Rock, Pop, zompige Boogie en stampende Rhythm & Blues!