Rutger Beerens 
Msc


Na mijn afstuderen ben ik op zoek gegaan naar manieren om mijzelf bij te scholen in vakgebieden waaraan binnen de markt behoeften bestaat. Ik wilde graag de wereld betreden van de App-developers en start-ups, maar dat was nog niet zo makkelijk. In ogenschouw nemende dat een gemiddelde student met een schuld van ruim 14,500 euro afstudeert en een tweede studie niet langer ondersteund wordt door de overheid was het ''traditionele'' onderwijs voor mij, maar ook voor veel anderen, niet langer een optie.

Ik vond de oplossing in de wereld van het online onderwijs. Een gigantische hoeveelheid kennis, afkomstig van 's werelds meest gerenommeerde universiteiten ter wereld, is online gratis toegankelijk voor iedereen. Maar voor het volgen van dit onderwijs zijn mensen wel op zichzelf aangewezen. Een online cursus vergt veel tijd, moeite en vooral inzet van de student. Die constatering heeft mij op het idee gebracht voor het starten van mijn eigen start-up: de Anybody Newton Academy.

Mijn collega's en ik proberen de barrières voor (succesvol) online studeren te verlagen. Wij doen er alles aan om online cursussen makkelijker te maken zodat deze de student minder tijd en moeite kosten. Daarnaast zorgen wij voor een sociale omgeving zodat het voor de student ook leuker wordt om de cursus te volgen.